Al jaren eet ik zo min mogelijk gluten, maar ik kan op zijn tijd wel echt genieten van een smakelijk boterhammetje. Erg blij was ik, dat het glutenvrije broodmerk Genius bij mij kwam met de vraag of ik bij hun gezellige bloggerslunch wilde zijn en een klein verhaaltje wilde houden over waarom ik al jaren zo min mogelijk gluten eet. Dat deed ik met liefde natuurlijk. Terwijl de foodbloggers mochten genieten van alle diverse boterhammetjes, mocht ik samen met Lucinda, oprichtster van Genius, ons glutenvrije verhaaltje doen.
Lucinda Bruce-Gardyne – oprichtster Genius
Lucinda en ik hadden direct een klik en ik was meteen geïnspireerd door haar persoonlijke verhaal. Lucinda is kok, moeder en ondernemer en vandaar dat Genius is ontstaan in haar eigen keuken in Engeland. Haar 3 jarige zoon heeft een gluten intolerantie en vindt het glutenvrij brood dat op de markt is gewoonweg niet lekker. Lucinda is daarom zelf aan de slag gegaan.
Het lekkerste glutenvrije brood
Het was 3 jaar ploeteren in de keuken: urenlang verschillende recepten uitproberen, 2 kapotte ovens en 3 kapotte keukenmachines. Toch is het Lucinda toch gelukt om het perfecte glutenvrije brood te maken. Brood wat haar zoontje echt lekker vindt, maar ook de rest van het gezin. Brood dat smaakt naar gewoon brood. Niet een soort van karton, waar veel mensen over klagen als ze glutenvrij brood eten. Natuurlijk is dit brood niet alleen voor de coeliakie patiënten, maar voor iedereen die wat wil minderen met gluten om simpelweg niet goed reageren op gluten en af en toe gezond brood willen eten, zoals ik!
Hoe gezond is het brood?
Er zit wel wat suiker in, helaas ontkom je daar bij glutenvrije producten bijna niet aan. Genius probeert al haar ingrediënten zo puur mogelijk te houden, de toevoegingen te beperken waar mogelijk en zich steeds verder te ontwikkelen.
Aanrader!
Ik ben fan! Zo af en toe een boterhammetje is toch wel echt heel lekker en ze hebben ook nog veel verschillende soorten en tevens de allerlekkerste chocolade muffins. Voor de mensen met Coeliakie is Genius echt een aanrader, maar ook voor ons die op de gluten letten.
Probeer Genius nu zelf! Het brood, en muffins, zijn te koop bij de plaatselijke supermarkt.
Tekst: Vivian Reijs voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 januari 2017
Voller haar door je haren te wassen met baking soda
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
2 oktober 2017
Health Q&A: Akke Marije & Winactie parfum
19 december 2018
Droge huid? Skin Food is mijn favoriet voor de koude winter!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
3 september 2015
Boerenkoolchips
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
17 december 2015
Strakke benen en billen?
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
25 juli 2015
Verzorg je huid goed!
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
17 september 2015
Ontbijt ijs
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
12 december 2015
Investeer in je gezin!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
30 augustus 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –