Ben je gek op cacao maar kan je er niet zo goed tegen of wil je gewoon eens wat anders proberen? Maak dan eens deze rauwe carobe ‘chocolaatjes’. Carobe heeft dezelfde kleur als cacao, maar is zoet, veel milder van smaak en niet bitter. Carobe is geen stimulant, dus geeft niet de ‘rush’ die rauwe cacao wel kan geven. Probeer het eens, het recept is super simpel!

Carobe bonbonnetjes #rauw

Wat heb je nodig?

INGREDIENTEN

  • 60 gram rauwe cacaoboter
  • 2 eetlepels rauwe amandelpasta (of een andere notenpasta, zoals hazelnootpasta)
  • 3 eetlepels rauwe carobepoeder (let op, het is vaak geroosterd!)
  • 1,5e theelepel rauwe lucumapoeder
  • Optioneel kan je een beetje zoetstof toevoegen (bijvoorbeeld 1 druppel stevia, 1 theelepel rijststroop, kokosbloesemsuiker of yacon siroop).

BEREIDING

Smelt de cacaoboter onder de 41 graden (au bain-marie of in de dehydrator). Voeg vervolgens alle ingrediënten erbij en roer net zolang totdat het een mooi glad geheel is. Voeg naar smaak een beetje zoetstof toe. Schenk het bruine papje vervolgens in bonbon vormpjes en laat het hard worden in de koelkast of vriezer.

Serveer je ‘baksel’ op een leuk schaaltje en enjoy!

Tekst: Suzanne Tiemessen voor VivOnline

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten