Wij van VivOnline houden niet alleen van healthy, maar ook van happy! Hoewel blijheid echt niet áltijd mogelijk is, hangt ons geluk in de meeste gevallen toch af van onze keuze om gelukkig te zijn. Gewoon een keuze? Yes! Dat is mooi, want dat betekent dat we ons geluk voor het overgrote deel zelf in de hand hebben!

Tips voor ultiem geluk

Helaas hebben we ons leven vaak zo gecompliceerd gemaakt dat we ultiem geluk nauwelijks meer herkennen wanneer het recht voor ons neus staat. Dus, hoe kunnen we korte metten maken met onze issues? Hier 10 dingen die je op zal moeten geven in ruil voor ultiem geluk. Eerlijk is eerlijk, het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar zeker het proberen waard! Je wordt er steeds beter in!

1.    Maak je niet meer zo druk om wat andere mensen van je denken
Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, want mensen zijn sociale wezens en willen nu eenmaal aardig gevonden worden, maar je druk maken om wat anderen van je denken is echt tijdverspilling.

2.    Probeer niet meer iedereen te pleasen
Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, dus laat andere mensen lekker denken wat ze willen denken. Jij bent goed en leuk zoals je bent en als andere mensen hier anders over denken is dat hun probleem. Just be your best self en de mensen die bij je horen, zullen dan vanzelf onderdeel van je leven worden.

3.    Stop met roddelen
Mensen die mét je roddelen, zullen ook óver je roddelen. Stop met haatpraat en ervaar eens hoe goed je je voelt na het zeggen van iets liefs in plaats van iets lelijks over iemand. Roddels geloven is erg naïef. En dat wil je niet zijn.

4.    Stop je zorgen te maken
Waar je zorgen laat gaan, komt energie vrij. Wanneer je je druk maakt om iets, investeer je tijd en energie in iets waarvan je niet wil dat het gebeurt. Leer los te laten en te vertrouwen op een happy end.

5.    Stop met onzeker zijn
Mensen die veel onzekere gevoelens ervaren, nemen zichzelf vaak erg serieus en zijn vaak erg perfectionistisch. Weet dat lang niet iedereen zo perfectionistisch is als jij. De dingen waar jij je druk over maakt, valt anderen vaak niet eens op. Iedereen is te druk met zijn of haar eigen leven en onzekerheden. Er is maar één versie van jou. Wees je unieke zelf en wees blij met wie je bent. Dan ga je stralen, en dát is wat mensen opvalt.

6.    Stop met alles persoonlijk op te vatten
Leer te beseffen dat de meeste reacties van mensen niks met jou te maken hebben, maar met de manier waarop zij zichzelf op dat moment voelen. Of hoe communicatief vaardig ze zijn. Volgende keer als iemand je een uitbrander geeft: let it go en feel sorry voor zijn of haar frustratie.

7.    Accepteer je verleden
Iedereen heeft een rugzakje, iedereen heeft ouders die fouten hebben gemaakt (vanwege hun eigen rugzakje) en iedereen heeft wel eens in een dip gezeten. Maar, geloof me, werkelijk elke ervaring heeft je wat geleerd en heeft je sterker gemaakt. Het zijn vaak de meest nare ervaringen die de meest wijze les geven. Acceptatie is moeilijk en kost tijd, maar geeft uiteindelijk erg veel rust.

8.    Geef geen geld meer uit aan dingen die je niet nodig hebt
Kun je blijheid kopen? Ik kon het vroeger wel hoor. Een paar nieuwe hakken of een stapel nieuwe tijdschriften en m’n dag was weer goed. Maja, dat gevoel is helaas van korte duur. Tegenwoordig koop ik minder spullen, maar wat ik koop vind ik intens mooi en is van goede kwaliteit. Dit geeft langdurig plezier en hoe heerlijk is het om een huis met ruimte te hebben in plaats van een huis en/of kast vol met prullaria. Deze aanpak geeft echt ruimte en rust in je hoofd. Less is more, peace! Enne… lang leve de online tijdschriften 😉

9.    Laat woede los
Woede vreet energie. Probeer het los te laten. Je kunt ervoor kiezen bepaalde mensen geen plek meer in je leven te gunnen. Wanneer dit geen optie is, accepteer je gevoelens en laat ze vervolgens los zodat ze geen invloed meer op je hebben.

10. Laat de controle los
We leven in een wereld die niet te controleren is. Dus als jij per se alles onder controle wil houden, wens ik je veel succes. Leer het nieuwe omarmen en verandering te verwelkomen. Het houdt je serieus jong en is vaak minder eng dan je denkt.

Veel succes!

And be happy, het leven is te kort om het niet te zijn!

Tekst: Evelien Blom voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten