Vorig jaar werd ik benaderd door Curves om jurylid te zijn voor de Curvette van het jaar verkiezing. Ik kende Curves wel al een klein beetje, maar had er een heel ander beeld bij. Een sportschool voor alleen vrouwen…daar had ik zo mijn bedenkingen bij.

Dat idee heb ik snel losgelaten toen ik een Curveslocatie binnenliep om eens een proeflesje mee te doen voordat ik de dames mocht beoordelen tijdens hun afval challenge. Bij binnenkomst kwam de  gezellige muziek, kletsende dames, goede begeleiding mij tegemoet. Ik werd meteen blij en kreeg acuut zin om te gaan bewegen. Het gevoel dat ik in gewone een sportschool aan het zwoegen was, was meteen weg.

Ik vond het super gezellig, ook al liep het  zweet van mijn voorhoofd en voelde ik mijn spieren  behoorlijk warm worden in amper een half uurtje. Ik voelde echt dat ik gesport had. Maar  toen ik  na het trainen zoveel prachtige en emotionele verhalen achter al die dames hoorde, besefte ik pas echt wat Curves kan doen voor veel vrouwen.  Wat begint bij het gevoel af te willen vallen of fitter te worden, eindigt voor veel vrouwen in niet alleen een gezonder en slanker lichaam, maar ook in een nieuwe manier van gezond en bewust leven met een grote nieuwe vriendinnengroep voor het leven.

De Curves 30 minuten work-out speciaal ontwikkeld voor vrouwen

Curves moedigt vrouwen aan om minimaal drie keer per week te komen sporten en er een gezond gewicht op na te houden. Dat lijkt in de hedendaagse hectiek misschien onmogelijk, maar met Curves niet. Met het 30-minuten fitnessprogramma en de persoonlijke begeleiding, is het eenvoudig om bewegen en een bewuste levensstijl tot een gezonde gewoonte te maken. Zo blijf je fit, bewust en gezond op een plezierige manier.

 

Bij Curves haal je resultaat door te trainen op toestellen met hydraulische weerstand die ontwikkeld zijn om elke belangrijke spiergroep aan het werk te zetten. Elke machine past zich automatisch aan jouw inspanningen aan, dus je verliest geen tijd met het veranderen van gewichten of de instellingen. Het is vereenvoudigde krachttraining. Je wordt sterker, verhoogt je stofwisseling en verbrandt vet – een totale body work-out in slechts 30 minuten. Bovendien is gebleken dat regelmatige krachttraining je botten gezonder maakt. En het allerbeste is dat bij Curves altijd een coach aanwezig is om je te helpen om een veilige, effectieve work-out te doen. Je staat er nooit alleen voor.

 

De 5 onderdelen van de Curves work-out:

Warming-up

Krachttraining

Cardiotraining

Cool down

Rekken en strekken

 

De Curves missie is het sterker maken van vrouwen en in oktober heeft Curves een actie die helpt om precies dat te doen. Bij Curves sporten alleen vrouwen en voor hen is borstkanker een relevante gezondheidskwestie. In oktober kun je een strippenkaart kopen voor €10,- waarmee je 10 keer kunt sporten. De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Pink Ribbon en toegekend aan onderzoeken naar overbehandeling bij borstkanker. Deze actie loopt tot eind oktober dus maak er nu gebruik van; je steunt het goede doel en helpt je eigen lichaam en gezondheid!
Ga naar de website curves.nl/promotie.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten