We weten allemaal dat avocado ontzettend gezond is. Er worden wereldwijd dan ook vijf miljoen avocado’s per jaar geproduceerd. Maar weet jij wat eigenlijk het gezondste deel van de avocado is?
Avocado kan je overal voor gebruiken
We gebruiken het vruchtvlees en maken er allerlei lekkers van: smoothies, salades of zelfs chocolademousse. Ook worden de pitten van de avocado in de industrie gebruikt om olie van te maken, maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat we iets in het gebruik van dit stuk fruit over het hoofd hebben gezien?
Het gezondste deel van de avocado is dus de pit
Het dunne schilletje wat om de pit van een avocado heen zit, blijkt uit onderzoek zeer interessante eigenschappen te hebben. Het bevat namelijk stoffen die gebruikt kunnen worden in de behandeling van kanker, hartziekten en aderverkalking. Ook bevat het een vetzuur met antivirale werking. Het doel na deze ontdekking is om deze stoffen in te zetten om medicijnen te produceren met meer potentie en minder bijwerkingen.
Meer mogelijkheden met de avocado
Naast een medicinale toepassing van de schil van de avocadopit, is het ook mogelijk om bepaalde stoffen te gebruiken voor diverse andere producten. Denk hierbij aan cosmetica, parfum en als basis voor voedingssupplementen (hier meer info.) Wat betekent dit onderzoek voor jou?
Op korte termijn zal je er in de farmacie of de wereld van cosmetica nog niets van merken. Onderzoek vraagt om vervolgonderzoek en daar gaat veel tijd in zitten. Toch denken wij dat we al wel één conclusie kunnen trekken: zonde, om zo’n natuurlijk gezond product als afval in de prullenbak te gooien!
Niet erg aantrekkelijk natuurlijk, zo’n schil van een avocadopit. Wat moet je ermee? Onze tip: gooi ‘m door de blender wanneer je je favoriete groene smoothie maakt!
Wil jij meer weten over avocado?
Wij hebben een greep aan mogelijkheden met dit gezonde vruchtje voor je op een rij gezet. Wil je aan de slag met avocado in je maaltijden? Probeer dan eens dit recept voor avocado risotto of dit recept voor boekweitwraps met zalm en avocado.
Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
1 april 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –