We weten allemaal dat avocado ontzettend gezond is. Er worden wereldwijd dan ook vijf miljoen avocado’s per jaar geproduceerd. Maar weet jij wat eigenlijk het gezondste deel van de avocado is?
Avocado kan je overal voor gebruiken
We gebruiken het vruchtvlees en maken er allerlei lekkers van: smoothies, salades of zelfs chocolademousse. Ook worden de pitten van de avocado in de industrie gebruikt om olie van te maken, maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat we iets in het gebruik van dit stuk fruit over het hoofd hebben gezien?
Het gezondste deel van de avocado is dus de pit
Het dunne schilletje wat om de pit van een avocado heen zit, blijkt uit onderzoek zeer interessante eigenschappen te hebben. Het bevat namelijk stoffen die gebruikt kunnen worden in de behandeling van kanker, hartziekten en aderverkalking. Ook bevat het een vetzuur met antivirale werking. Het doel na deze ontdekking is om deze stoffen in te zetten om medicijnen te produceren met meer potentie en minder bijwerkingen.
Meer mogelijkheden met de avocado
Naast een medicinale toepassing van de schil van de avocadopit, is het ook mogelijk om bepaalde stoffen te gebruiken voor diverse andere producten. Denk hierbij aan cosmetica, parfum en als basis voor voedingssupplementen (hier meer info.) Wat betekent dit onderzoek voor jou?
Op korte termijn zal je er in de farmacie of de wereld van cosmetica nog niets van merken. Onderzoek vraagt om vervolgonderzoek en daar gaat veel tijd in zitten. Toch denken wij dat we al wel één conclusie kunnen trekken: zonde, om zo’n natuurlijk gezond product als afval in de prullenbak te gooien!
Niet erg aantrekkelijk natuurlijk, zo’n schil van een avocadopit. Wat moet je ermee? Onze tip: gooi ‘m door de blender wanneer je je favoriete groene smoothie maakt!
Wil jij meer weten over avocado?
Wij hebben een greep aan mogelijkheden met dit gezonde vruchtje voor je op een rij gezet. Wil je aan de slag met avocado in je maaltijden? Probeer dan eens dit recept voor avocado risotto of dit recept voor boekweitwraps met zalm en avocado.
Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
12 juli 2019
Voorkom late-night snacking met onze tips!
15 januari 2019
Zo houd je Dry January (nog even) vol!
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
26 juni 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –