Moet je nu echt al je groente en fruit biologisch kopen of kun je de bestrijdingsmiddelen van groenten en fruit af wassen? Wij vroegen het ons af en beschrijven het antwoord in dit artikel. 

Groente en fruit wassen

Uit onderzoek blijkt dat je bestrijdingsmiddelen gemiddeld voor 80% van de buitenkant van je groente of fruit kunt wassen. Het probleem is echter, dat er honderden soorten bestrijdingsmiddelen zijn toegestaan, die allemaal anders reageren op een wasbeurt. Sommige reageren beter op een wasbeurt met basische stof zoals natriumcarbonaat, andere weer op een wasbeurt met iets zuurs zoals azijn.

Biologisch of niet biologisch?

Het maakt zelfs uit of er met warm of koud water gespoeld wordt. Een deel van de bestrijdingsmiddelen komt via het grondwater ook in de vrucht terecht, waardoor biologisch een betere keuze kan zijn.

De voedingswijzer

Deze informatie komt allemaal uit het boek De Voedingswijzer van Juglen Zwaan. In dit boek vind je allemaal van dit soort korte tips en het staat vol met informatie! Wil jij het boek kopen? Klik dan op de link hieronder.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten