Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerde berichten
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
31 juli 2014
A kiwi a day…
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
11 december 2018
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
12 juni 2014