Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
21 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –