Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
28 januari 2015
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –