Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
28 maart 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –