Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
6 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –