Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!

Gezonde(re) klassieke omelet

klassieke omelet ei

Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.

Nodig?

  • 4 eieren
  • 1 plak geitenkaas
  • halve paprika, in stukjes
  • handje rucola
  • 2 champignons in plakjes
  • 1 gesnipperde ui
  • peper & zout
  • bieslook

Hoe maakt je het?

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
  2. Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
  3. Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
  4. Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
  5. Maak af met wat bieslook als garnering.

Eggy Style

gepocheerd ei met rucola

Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!

Nodig?

  • 2 eieren
  • handje rucola
  • 1 avocado in stukjes of schijfjes
  • peper & zout
  • stukje pecorino kaas
  • optioneel: rijstwafel

Hoe maak je het?

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
  3. Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
  4. Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
  5. Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).

Green eggroll

green eggroll ei

Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.

Nodig?

  • Handje pijnboompitten
  • 125 gr verse spinazie
  • 4 eieren
  • peper & zout
  • scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
  • Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
  • 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)

Hoe maak je het?

  1. Rooster de pijnboompitten.
  2. Snijd de spinazie in kleine stukjes.
  3. Klop de eieren.
  4. Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
  5. Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
  6. Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
  7. Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.

 

Gezond eten zonder gedoe

Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”

Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!