Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
6 juli 2014
Meet expert Evelien Blom
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
29 december 2017
De anti-kater pil
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
11 oktober 2018
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –