Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
10 november 2015
Viv Health Event
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
21 januari 2016
Get fit with HIIT
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
1 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –