Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
25 juli 2015
Voeding met Viv
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
8 mei 2014
Mom in shape
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
31 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –