Als je wilt dat je toekomst er fijn en rooskleurig uitziet, is het een goed idee om nu vast te bedenken waar je over 10 jaar wilt staan. Met het oog op de toekomst, kun je vandaag de dag betere keuzes maken. Om je een beetje te helpen, staan hieronder 7 keuzes die mensen hebben gemaakt waar ze niet blij mee zijn. Herken je jezelf hierin? Misschien is het dan een goed idee om het roer enigszins om te gooien.

Maak jij de juiste keuzes voor een fijne toekomst?

 

Meer tijd online spenderen dan offline

We vinden het leuk om het internet af te struinen en dat is prima. Maar het is wel heel belangrijk om dit in balans te zetten met de tijd die je neemt om met mensen te connecten in het echte leven. Het is heel makkelijk om opgeslokt te worden door onze telefoon en laptops, waardoor we vergeten om te genieten van de natuur en de mensen om ons heen. Door te veel online te zijn, is er vaak niet genoeg tijd over voor andere leuke dingen die niet te maken hebben met internet.

Leef niet de droom van iemand anders

Als je iemand bent die graag wil dat vooral anderen gelukkig zijn, kan dit wel eens jouw valkuil zijn. De droom van iemand anders najagen is niet wat jou echt gelukkig maakt. Als je het idee hebt dat je vooral meelift op het leven van anderen, dan is het tijd om eens na te denken over wat jou nou echt gelukkig maakt.

Je emoties negeren

Je zult spijt hebben van alle keren waarbij je niet hebt gezegd dat je van iemand houdt, wat leidt tot een hoop frustratie en onmacht. Hoe de situatie ook is, het kan zijn dat je nooit meer een tweede kans hebt om de juiste dingen te zeggen, zoals een sorry, een bedankje of een liefdesbetuiging. De littekens hiervan zullen altijd blijven. Wees altijd eerlijk naar anderen en vooral: wees eerlijk naar jezelf.

Teveel werken

We moeten allemaal werken in het leven en dat geeft ons een gevoel dat we er toe doen, dat we een doel hebben. We willen graag financiële vrijheid, in staat zijn om te zorgen voor de mensen die we lief hebben. En toch, wanneer we overwerkt zijn, dan waarderen we deze dingen niet meer. Het meest belangrijke is dat je werk doet dat je leuk vindt, niet om enorm veel geld te verdienen. Daar word je uiteindelijk niet gelukkig van.

Je gezondheid verwaarlozen

Je hebt maar één lichaam. Geef dit lichaam de aandacht die het verdient. Veel mensen realiseren zich niet dat het lichaam geen machine is die het eindeloos zal blijven doen. Pas wanneer we ziek zijn, zien we in dat we niet gezond bezig zijn en proberen we het wanhopig te repareren met grote maatregelen. Het is veel beter om de ziekte voor te zijn, dit spaart je een boel ellende. Trek dus op tijd aan de bel.

Slechte relaties

Net zoals verkeerd voedsel, kunnen verkeerde relaties heel veel met je doen, voornamelijk mentaal en emotioneel. Het maakt niet uit wat voor relatie je hebt, of het nu je partner is, je ouders, je baas, een vriendin: als deze relaties je meer energie kosten dan dat ze opleveren, ben je niet op de goede weg. Probeer eens te achterhalen hoe je relaties zijn. Hoeveel beter zul je je voelen als je niet meer met bepaalde mensen hoeft om te gaan? Als je hierbij een goed gevoel krijgt, neem dan een stap terug en focus je op de relaties die wél helemaal goed aanvoelen.

Geen spaargeld opbouwen

Onverwachte uitgaven kunnen, het woord zegt het al, onverwacht voor je deur staan. Als dit gebeurt, dan ben je erg blij met jezelf als je wat geld op een spaarrekening hebt staan. Geld sparen voor een onvoorziene ziekte of het verlies van je baan in de toekomst geeft je een rustiger gevoel.

Tekst: Hanneke de Haas voor Vivonline

Bron: mindbodygreen

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten