De leuke meiden (Nina en Elise) van Chickslovefood hebben nu een kids-proof kookboek uitgebracht! Dit nieuwe boek staat vol lekkere recepten voor je kids (maar natuurlijk ook voor jezelf). Ter ere van het nieuwe boek hebben wij een kort interview met ze gedaan over Chickslovefood maar ook over het nieuwe kookboek.

Benieuwd naar het boek? Onderaan dit interview staat een van de lekkerste recepten (volgens ons) uit het boek en een linkje waar je ‘m kan bestellen!

Waarom zijn jullie Chickslovefood begonnen?

Toen we een appartement gingen delen tijdens onze studie in Rotterdam, ontdekten we elkaars passie voor lekker, gezond en eenvoudig eten. We kookten steeds vaker met elkaar en besloten het vast te gaan leggen op een blog. Dit is nu 6 jaar geleden.

Vinden jullie het leuker om je op volwassenen te richten of op kinderen?

Het is allebei leuk! En veel dingen die je voor volwassenen maakt, kun je je kids ook voorschotelen, en andersom. We streven ernaar dat je niet altijd een aparte maaltijd voor kinderen hoeft te maken, veel gezelliger om iedereen met de pot mee te laten eten. Daar richt ons boek zich ook op.

Hoe kwamen jullie op het idee een kookboek voor kinderen te schrijven?

Uit het leven gegrepen! We zijn allebei inmiddels mama, en besloten onze eet-ervaringen met de kids én natuurlijk de recepten die kidsproof zijn in een boek te verzamelen. We richten ons hierbij op simpele recepten met maximaal zes ingrediënten. Met veel verstopte groenten en een heel hoofdstuk diner met de pot mee. Want we weten uit eigen ervaring dat je vaak geen tijd hebt om apart voor je kinderen te koken.

Lusten jullie eigen kinderen alles?

Dat gaat redelijk goed :)! Hier en daar wordt er wel eens moeilijk gedaan over groenten, maar verder zijn het behoorlijke lekkerbekken.

Zo niet, hoe pak je het aan om ze toch genoeg groente te geven?

We verstoppen ze! Natuurlijk is het goed als je kind went aan de smaak en textuur van een broccoliroosje, maar als dat niet lukt vermalen we diezelfde broccoli om ‘m vervolgens in een pannenkoek, quiche of smoothie te verwerken.

Is dit altijd al zo geweest of heb je ze dit aangeleerd?

We hebben onze kinderen vanaf jongs af aan alles laten proeven zonder er een strijd van te maken.

Geven jullie je kinderen snoep/ koek/ etc of liever een gezondere keuze?

Uiteraard liever een gezond tussendoortje, je vindt er genoeg in ons boek. Maar af en toe een gewoon snoepje, moet heus wel kunnen hoor.

Het lekkerste recept uit het kids-proof kookboek van Chickslovefood

Chickslovefood

Stamppottaartjes

“Nina & Elise: Gewone Hollandse kost, altijd een goed idee, toch? Wellicht is boerenkool dan niet favoriet, maar misschien wél als je er taartjes van maakt. Deze plaatjes kunnen ze toch niet weigen thuis?”

Ingrediënten (voor 3 porties):

 • 800 gram zoete aardappels
 • 175 gram boerenkool
 • 1 klontje roomboter
 • 1 rookworst
 • 3 cherrytomaatjes

Bereiding:

 • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze 20 minuten in gezouten water, totdat ze zacht zijn.
 • Zet de boerenkool ook op het vuur in een pan met water en kook 25 minuten.
 • Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Zodra de aardappels zacht zijn giet je ze af, maar bewaar je wel een scheutje van het kookvocht.
 • Prak de aardappels nu met een stamper of vork. Maak smeuïg met een klontje roomboter en breng op sm aak met een beetje zout en peper.
 • Snijd de rookworst in plakjes.
 • Pak een kookring (diameter van 9 centimeter) en zet op een bord. Vul de kookring met een laagje zoeteaardappelpuree , een laag boerenkool, een laag van plakjes rookworst en sluit af met nogmaals een laagje aardappelpuree en worst.
 • Snijd de cherrytomaatje doormidden en leg een half tomaatje boven op ieder torentje.
 • Beweeg de kookring voorzichtig omhoog, zodat het stamppottorentje helemaal zichtbaar wordt. Stamppot over? Invriezen maar!

Kan je niet meer wachten om meer recepten uit te proberen? Via de link hieronder bestel je het boek direct bij bol.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten