Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Miljuschka Witzenhausen (29), presentatrice, kookliefhebber en moeder van Rembrandt (4) en Felina (2). Begon haar tv-carrière ooit als vj bij TMF en heeft nu een eigen programma bij 24Kitchen: Miljuschka’s Food Trucks. Verder deelt ze haar kookgekte met ons op haar blog Foodmyfavoritedish.com
Flinke dame
‘In mijn TMF tijd was het een sport om zo min mogelijk te eten. Ik had een prima gewicht, maar was vaak heel gestrest en nukkig. Achteraf denk ik dat dat ook te maken had met het feit dat ik honger had. Inmiddels weegt ijdelheid niet meer op tegen het genot van eten. Met mijn zeventig kilo ben ik een flinke dame, maar ieder spekrandje of lovehandle is een investering in mijn kennis over eten.’
Invriezen
‘Ik vind het zonde om wijn weg te gooien. De halve glazen die aan het eind van de avond nog op tafel staan, vries ik in. Prima om mee te koken. Hetzelfde geldt voor de botten van kippen en ganzen die ik heb gebraden. Die bewaar ik en eens in de zoveel tijd trek ik daar een grote pan bouillon van.’
Ontdekking
‘De fantastische vanilleyoghurt van La Fermière, die ik normaal gesproken alleen in Frankrijk kon kopen, staat sinds kort ook in de schappen van de Albert Heijn. Toen ik dat ontdekte, heb ik een paar dagen op deze yoghurtjes geleefd. Zo gelukkig was ik.’
Rondje boodschappen
‘Als je zo’n type bent als ik, is boodschappen doen een tijdrovend klusje. Ik haal mijn vlees niet zomaar bij de supermarkt, maar bij slager Woorts in Amsterdam. En zo heb ik ook een vaste poelier, kaasboer en groentejuwelier. Maar de kant en klare granaatappelpitjes koop ik weer bij Albert Heijn. Die vind ik echt de ontdekking van de eeuw.’
Zwanger
‘Tijdens mijn eerste zwangerschap wilde ik heel graag weten waar mijn eten vandaan kwam. Ik wilde geen troep in mijn lichaam omdat daar dat kleine mensje groeide. Ik had ook mega veel honger, vierentwintig uur per dag. Dat was niet te doen. Ik werd ’s nachts wakker en dacht: appeltaart. En dan stond ik op om een appeltaart te bakken.’
Moeder natuur
‘Alles wat een moeder heeft, kun je eten. Groente en fruit komen van moeder natuur, vis, vlees en zuivel heeft een moeder en ook brood is prima. Als het gemaakt is van granen, zout, water en gist, is er niks aan de hand. Maar al die fabriekspakjes en –zakjes, die winstgevend zijn omdat producenten daar een patent op hebben, hebben geen moer te maken met hoe de natuur het bedoeld heeft.’
Guilty pleasure
‘Cheesecake maak ik zeker één keer per week. Altijd anders. Voor mij is cheesecake als een pizza: je kunt hem elke keer anders invullen. Favoriet is wel de Chocolate Caramel Cheesecake.”
Liever een haantje
‘Laatst was ik met een hele modieuze delegatie mee naar Saint Tropez. Iedereen had een mooie tas, behalve ik. Misschien moet ik daar ook eens aan gaan denken, dacht ik. Tot ik hoorde wat die tassen kosten; dat liep echt in de duizenden euro’s. Voor dat geld kun je zoveel lekkere haantjes en goede aardbeien kopen.’
Alles proeven
‘Mijn kinderen moeten overal drie hapjes van proeven. Ook al zijn het ieniemienie hapjes, zo leren ze in ieder geval de smaak kennen. Verder vind ik dat je er geen machtsstrijd van moet maken. Daarmee ontneem je jezelf als ouder het plezier van samenzijn en gezellig met je kinderen aan tafel eten.’
Altijd een goed ontbijt
‘Soms yoghurt met fruit, havermout, zelfgemaakte granola of speltflakes. Of ik maak pannenkoeken, wentelteefjes, omeletjes of gebakken eieren met spek. Maar nooit een gewone boterham met pindakaas. Ik ga nog liever in mijn pyjama de deur uit met ongewassen, ongekamde haren dan dat ik van huis ga zonder fatsoenlijk ontbijt. Dat vind ik zo’n armoede.’
Million dollar tip
‘Ga terug die keuken in. Het is goedkoper om een pizza te halen dan om er één te maken. Maar als je het niet zelf maakt weet je niet wat er in zit.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
12 september 2017
Recept: good for the brains food
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
8 juli 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –