Het paasweekend staat weer voor de deur. Dat betekent vaak alle tijd voor uitgebreide ontbijtjes, brunch en lunch. Anderzijds kun je er misschien ook een beetje tegenop zien, al die zoetigheid, gekleurde eitjes, en smakelijke paasbroden. Maar dat hoeft niet langer! Want je kunt gemakkelijk zelf aan de slag om je eigen gezonde(re) paasrecepten te maken! We trappen af met deze geweldige karamel-dadel taart van foodblogger Sanne van Rooij.
Recept Karamel-dadel taart
Ingrediënten
Bodem dadeltaart
8 zachte dadels
50 gram kokosrasp
50 gram havermout
1 eetlepel rauwe cacao (poeder)
Karamel laag dadel taart
230 ml water
10 zachte dadels
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop/rijstsiroop
halve theelepel zeezout
Topping
Bosbessen (of blauwe bessen)
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je nog wat dadels toe. Schep hierna het mengsel in een ronde vorm en druk deze goed aan. Zet de vorm vervolgens in je koelkast terwijl je de karamel laag maakt. Hiervoor geldt hetzelfde. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel overblijft. Smeer deze over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt. Versier voor het serveren met bosbessen en enjoy!!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
13 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –