Het paasweekend staat weer voor de deur. Dat betekent vaak alle tijd voor uitgebreide ontbijtjes, brunch en lunch. Anderzijds kun je er misschien ook een beetje tegenop zien, al die zoetigheid, gekleurde eitjes, en smakelijke paasbroden. Maar dat hoeft niet langer! Want je kunt gemakkelijk zelf aan de slag om je eigen gezonde(re) paasrecepten te maken! We trappen af met deze geweldige karamel-dadel taart van foodblogger Sanne van Rooij.

Recept Karamel-dadel taart

Ingrediënten

Bodem dadeltaart
8 zachte dadels
50 gram kokosrasp
50 gram havermout
1 eetlepel rauwe cacao (poeder)

Karamel laag dadel taart
230 ml water
10 zachte dadels
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop/rijstsiroop
halve theelepel zeezout

Topping
Bosbessen (of blauwe bessen)

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je nog wat dadels toe. Schep hierna het mengsel in een ronde vorm en druk deze goed aan. Zet de vorm vervolgens in je koelkast terwijl je de karamel laag maakt. Hiervoor geldt hetzelfde. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel overblijft. Smeer deze over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt. Versier voor het serveren met bosbessen en enjoy!!

Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten