Vershoudbakjes. Je kunt ze waarschijnlijk in ieder huishouden wel vinden. Sterker nog, ik denk dat ze in menig huishouden inmiddels onmisbaar zijn. Of het nu gaat om restjes bewaren, een salade mee naar kantoor, of alvast voor meerdere dagen koken; alles blijft lekker vers! Maar let jij ook op BPA?
Liefde voor vers
Als moeder vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat mijn gezin elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt. En dan het liefst ook zo vers mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, in een hectisch gezinsleven is dat niet altijd even makkelijk. Vershoudbakjes zijn voor mij dan ook echt een uitkomst. Een van de dingen die ik hierdoor bijna standaard in mijn koelkast heb staan is mijn pasta met groene groentesaus (zie recept onderaan). Gezond eten gedurende de week wordt zo extra gemakkelijk.
BPA-vrij
Het enige waar ik echter áltijd op let is dat de bakjes BPA-vrij zijn. Bisfenoll A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit zoals bouwmaterialen, plastic flessen, elektronica en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals plastic flessen en blokjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor je gezondheid.
100 % lekvrij
Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn vershoudbakjes koop. Daarom vind ik het nu extra leuk om je te vertellen dat je bij de DekaMarkt kunt sparen voor BPA-vrije Tefal vershoudbakjes. Ik heb deze bakjes zelf getest en zou ze iedereen aanraden. Ze zijn namelijk 100% lekvrij dankzij een speciale rand in de deksel, alles blijft zeker een paar dagen vers en ze kunnen ook in de vriezer.
Hoe werkt de spaaractie?
• Aandachtszegel bij elke € 5.-aan boodschappen*
• Extra aandachtszegels bij wekelijkswisselende actieproducten
• 20 aandachtszegels =1 volle spaarkaart
• 1 volle spaarkaart + bijbetaling =een Tefal vershoudbakje of Alpina mes
Op de website kun je zowel de bakjes als de messen vast bekijken en kun je de dichtstbijzijnde DekaMarkt opzoeken.
Pasta met groene groentesaus
(de pasta bewaar ik in de MasterSeal Vershoudbox 2,3 Liter)
(het recept komt uit mijn boek Gezonder met Viv)
Ingrediënten
350 g speltpasta (bijv. bio spelt penne)
1 ui
1 teen knoflook
2 el boter
2 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kalkoenfilet
200 g gekookte doperwten
1 avocado
10 g vers basilicum, fijngehakt
30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunnen plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
#vivonlinecollab
BewarenBewarenBewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
1 juli 2016
VEGAN OREO!
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
19 november 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –