Lekker voor de lunch deze zomerse aardbeien salade! Met het warme weer heb je eigenlijk alleen maar zin in frisse en lichte recepten. Salade is dan vaak een perfecte uitkomst. Niet alleen makkelijk voor thuis, maar ook eenvoudig mee te nemen naar je werk. Om te zorgen dat je slablaadjes lekker fris en knapperig blijven kun je wel beter even de dressing apart houden, en pas rond lunchtijd over je salade verdelen. Jammie!

Zomerse aardbeien salade

Ingrediënten:

(voor 3 personen)
– 1 zakje gemengde salade
– 2 grote handen verse spinazie
– 1 venkel knol
– 1 komkommer
– 1 zakje peultjes
– 1 bakje granaatappel pitjes
– 500 gram aardbeien
– 1 sinaasappel
– 1/2 citroen

Hoe maak je het?

1. Verdeel de salade en spinazie over 3 borden.
2. Snijd de venkelknol in dunne reepjes. Maak met een dunschiller lange repen van de komkommer. Blancheer de peultjes in een paar minuten gaar. Verdeel deze groenten over de borden met salade.
3. Verdeel ook de granaatappel pitjes over de borden. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd in kwarten en verdeel over de borden. Bewaar ongeveer 100 gram aardbeien voor de dressing.
4. Blend voor de dressing 100 gram aardbeien, 1 sinaasappel en het sap van 1/2 citroen in een blender. Voeg toe aan de salade en eet smakelijk!

*Grote honger? Voeg wat gekookte rijst, boekweit, gerst of andere granen toe voor extra vulling!

 

Bron: The Green Happiness voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten