Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
22 mei 2015
Smaak en kleuren
5 januari 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –