Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
8 september 2015
Healthy Kids
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
4 december 2014
Foodtrends 2015
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
3 september 2015
Gezonde chocopasta
16 november 2016
Interview Vriendin
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
3 oktober 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –