Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
4 oktober 2017
Help mij water drinken
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
11 september 2014
Eetdagboek review
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
5 oktober 2018
Viv’s detox
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
26 april 2021
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –