Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
12 maart 2015
Insecten als snack
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
12 december 2014
15 foods voor 2015
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
30 september 2015
Glutenvrije maand
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
25 juli 2015
Voeding met Viv
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
13 oktober 2018
Sushi omelet
15 augustus 2019
Wil je buikvet verliezen? Dat kan met onze 10 voedingstips!
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
4 november 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –