Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
25 januari 2015
Glutenintolerantie
14 juni 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –