Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
25 juni 2015
Eivissa Food
19 november 2022
In de overgang en wil je wat afvallen? Dat kan!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
5 juni 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –