Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
21 januari 2016
Get fit with HIIT
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
23 juni 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –