Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 oktober 2014
Eetdagboek review
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
21 augustus 2017
Avocado risotto
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
8 september 2015
Healthy Kids
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
3 september 2015
Boerenkoolchips
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
18 augustus 2015
Slanke salade
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
7 maart 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –