Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
31 maart 2015
Gifvrij eten
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
8 september 2015
Healthy Kids
12 september 2017
Recept: good for the brains food
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
23 januari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –