Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
15 januari 2019
Zo houd je Dry January (nog even) vol!
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
6 september 2016
Keltisch zeezout
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
2 juni 2021
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –