Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
5 maart 2016
Ultiem geluk
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
25 januari 2015
Glutenintolerantie
31 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –