Als je glutenvrij eet is het vaak lastig om gezonde lekkernijen als pizza te eten. Misschien zijn ze er wel, maar dat betekent nog niet dat ze gezond zijn. Met deze pizza hoef je je daar geen enkel moment zorgen over te maken. De bodem is namelijk gemaakt van kikkererwten, dus je eet ook nog een hoop gezonde eiwitten.
Ingrediënten:
- 130 gram garbanzo meel (kikkererwten meel)
- 240 ml water
- 3 el olijfolie + 1 el olijfolie
- ½ theelepel zout
- 2 teentjes gehakte knoflook (optioneel)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Topping naar keuze: tomatensaus, pesto, ananas, groente – you name it
Bereiden:
1. Hussel alle ingrediënten samen in een schaal, maar bewaar 1 eetlepel olijfolie en de toppings. Laat de ingrediënten 1 uur rusten.
2. Verwarm de oven voor en laat ook vast de ovenbestendige (pizza)pan hierin warm worden. Als hij warm is haal je ‘m uit de oven en zet je deze neer op het fornuis.
3. Smeer de bodem in met de eetlepel olijfolie. En giet het pizza beslag eroverheen. Zorg dat het beslag netjes verdeeld wordt, zodat je die mooie pizza vorm creëert. Zet het terug in de oven en laat het zo’n 3 tot 5 minuten mooi roosteren. Je haalt de pizza eruit als de randen lichtbruin zijn.
4. Het is nu tijd om de lekkernij te versieren met al het lekkers naar keuze. Je kunt de pizza nog even terug in de oven doen, maar je kunt hem eigenlijk al vrij snel heerlijk oppeuzelen. Bonne appetit!
LEES OOK: Dit betekent het als je hunkert naar veel koolhydraten, en deze kun je het beste eten.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
12 september 2017
Recept: good for the brains food
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
9 augustus 2015
Herman over bonen
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
16 november 2016
Interview Vriendin
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
25 juni 2015
Eivissa Food
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
24 november 2014
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed