Als je glutenvrij eet is het vaak lastig om gezonde lekkernijen als pizza te eten. Misschien zijn ze er wel, maar dat betekent nog niet dat ze gezond zijn. Met deze pizza hoef je je daar geen enkel moment zorgen over te maken. De bodem is namelijk gemaakt van kikkererwten, dus je eet ook nog een hoop gezonde eiwitten.

Ingrediënten:

  • 130 gram garbanzo meel (kikkererwten meel)
  • 240 ml water
  • 3 el olijfolie + 1 el olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 2 teentjes gehakte knoflook (optioneel)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Topping naar keuze: tomatensaus, pesto, ananas, groente – you name it

Bereiden:

1. Hussel alle ingrediënten samen in een schaal, maar bewaar 1 eetlepel olijfolie en de toppings. Laat de ingrediënten 1 uur rusten.
2. Verwarm de oven voor en laat ook vast de ovenbestendige (pizza)pan hierin warm worden. Als hij warm is haal je ‘m uit de oven en zet je deze neer op het fornuis.
3. Smeer de bodem in met de eetlepel olijfolie. En giet het pizza beslag eroverheen. Zorg dat het beslag netjes verdeeld wordt, zodat je die mooie pizza vorm creëert. Zet het terug in de oven en laat het zo’n 3 tot 5 minuten mooi roosteren. Je haalt de pizza eruit als de randen lichtbruin zijn.
4. Het is nu tijd om de lekkernij te versieren met al het lekkers naar keuze. Je kunt de pizza nog even terug in de oven doen, maar je kunt hem eigenlijk al vrij snel heerlijk oppeuzelen. Bonne appetit!

LEES OOK: Dit betekent het als je hunkert naar veel koolhydraten, en deze kun je het beste eten.

Tekst: Inga Stoit