Als je ooit naar Bangkok bent geweest zal je het nog wel herinneren als een levendige en drukke stad. Maar als je al het verkeer passeert en de kleine rustige straatjes inloopt, zal je meteen merken dat er op elke hoek een stalletje met iets lekkers staat. Loop een stukje verder en misschien kom je dan wel uit bij één van de vele markten. Hier is de quote “So much food, so little time” helemaal waar en word je door elke geur in een ander straatje gelokt.

Bangkok

Ik merkte al snel dat Thailand een land is dat van vlees houdt, maar er zijn ook een paar veganistische maaltijden die je absoluut niet kunt missen.

‘Mango sticky rice’

Eén van mijn favoriete gerechten is ‘Mango sticky rice’. Als je over de markt loopt zal je vanzelf de heerlijke geur ruiken. De zoete geur van de sticky rice en de parfum geur van de mango ruik je al van ver af. De mango in Thailand neigt veel zoeter te zijn maar is ook een stuk sterker in smaak en geur, het is bijna parfum achtig. Verse mango wordt voor je gesneden en zal worden gebruikt als een topping op vers gemaakte sticky rice dat warm wordt geserveerd. Een beetje zoete kokosmelk als finishing touch en je hebt een hemels gerecht.

Je kan het op elke grote straatmarkt of zelfs in grote supermarkten in Bangkok vinden. Wang Lang-markt, Khlong Lat Mayom-floating market en Khlong Toei-markt zijn een paar van mijn favoriete straatmarkten waar je ‘Mango sticky rice’ zult vinden. Ik raad je aan om het te proeven wanneer het vers is gemaakt, dan is het het allerlekkerst!

BangkokGranaatappel en sinaasappelsap

Op dezelfde markten kan je ook vers geperste sinaasappel en granaatappelsap vinden. Deze sappen zijn allebei een must om te proberen. De sinaasappelsap die ze in Bangkok hebben is smaakt niet zoals we in Europa gewend zijn. In plaats daarvan is het een stuk zoeter en veel frisser ,heerlijk om te drinken met die hitte daar . Het fruit in Thailand lijkt over het algemeen een stuk zoeter en je kunt heel veel tropische vruchten vinden die je kan proberen en wellicht een paar die je nooit eerder gezien hebt.

Thip Samai Pad Thai

Thip Samai Pad Thai is een plekje die bekend staat om zijn streetfood. Zoals je kan lezen in de naam staan ​​ze bekend om hun Pad Thai en komen mensen uit heel Thailand uren in de rij staan ​​om een ​​voorproefje te krijgen. En ik neem het hen niet kwalijk. De veganistische Pad Thai die ze serveren is een bord vol kleuren en smaken. Verse groenten, knapperige noten en de meest smaakvolle noedels zorgen voor de perfecte smaakbalans. Het is een must en zeker één om vaker heen te gaan!

 

Geschreven door Britt voor Vivonline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten