Met deze storm op komst, snakken wij naar iets lekker warms! Een lekkere smeuïge Indiase curry met basmatirijst en warm naanbrood is hier een heerlijk antwoord op. Geniet mee van deze diverse smaken!
Ingredienten voor 4 personen
- 375 gram tofu
- 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 volle el zoete kerriepoeder
- 1 volle tl komijnpoeder
- 1 volle tl verse gember
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 2 middelgrote wortels, in dunne schijfjes
- 2 tomaten ontveld en in blokjes
- 1 blik kokosmelk of kokosroom
- zout/peper
- 250 gr basmatirijst of zilvervliesrijst
- kopje doperwtjes
- handje koriander om te garneren
- naanbrood (optioneel)
Hoe gaan we het maken?
- Laat de tofu goed uitlekken en leg het op een theedoek. Druk al het vocht eruit, zodat de tofu een beetje kruimelig wordt.
- Verhit een flinke scheut olie en fruit de knoflook en ui voor 1 minuut. Voeg dan ook de tofu toe
en laat 10 minuten op middelhoog vuur bakken. - Voeg alle kruiden toe en laat 1 minuut aanfruiten. Doe er dan de aardappel, wortel, tomaat, tomatenblokjes, kokosmelk en zout en peper bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de doperwtjes door de curry en laat nog 2 minuten doorkoken.
- Serveer met basmatirijst en garneer met een handje koriander. Ook lekker om te dippen met een stukje naanbrood.
Deze curry is de volgende dag nog lekkerder. Ook heerlijk om in te vriezen en op te warmen en te eten met een frisse salade.
Recept: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
31 juli 2014
A kiwi a day…
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
12 september 2017
Recept: good for the brains food
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
25 maart 2015
De vetfluisteraar
10 juni 2015
SLA: het kookboek
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
2 juli 2016
3 x ei love you
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
8 oktober 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –