Ontbijt blijft een belangrijke start van de dag. Hoe doe je dat snel en verantwoord?
Ontbijtje
Bij een ontbijt denken wij Nederlanders vaak aan een goede bruine boterham, croissants of vers fruit met yoghurt en cruesli. Maar het belangrijkste is eigenlijk om producten te eten die eiwitten, vezels en een klein beetje goede vetten bevatten. Met een ontbijt zet je de toon van de dag. Kies je voor producten hoog in suikers en koolhydraten, dan zal de waarde van je bloedsuikerspiegel direct naar ongekende hoogte stijgen en voel je de hele dag een onaangename trek.
Goede keuzes
Jouw lichaam wilt ‘toegeven’ aan deze hoge waarden waardoor je juist naar de verkeerde suikers neigt. Herken je dit patroon; “als ik ontbijt dan heb ik de hele dag honger”? Dat hoort niet zo te zijn en wanneer je ontbijt met de juiste producten zal dit ook niet gebeuren. Wat zijn wel goede ontbijtopties die op een hele snelle manier te bereiden zijn?
Tips
- Groene juice/smoothie. Alles met groene groente is een perfecte start van de dag. Wees matig met fruit, want veel soorten zitten hoog in suikers en zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel
- Gekookte eieren gemixt in een schaaltje met bijvoorbeeld een avocado, lekker met een klein beetje olijfolie. Kook twee keer per week een aantal eieren en zet deze in een bakje in je ijskast. Dat scheelt enorm veel tijd in de ochtend!
- Gebakken eieren – als je iets meer tijd hebt – en vul het met zalm, nori, tomaatjes, spinazie of wat jij lekker vindt. Je kan de omelet uiteraard ook de avond er voor bereiden en in de ochtend alleen even warm maken
- Avocado en banaan is een ontzettend lekkere combinatie. Je verwacht het niet, maar prak een banaan en een avocado samen in een bakje, voeg hier wat lijnzaad of hennepzaad aan toe en je hebt een perfect ontbijt! Een banaan bevat veel vezels en deze stabiliseren de bloedsuikerspiegel
- Zuivel in de gefermenteerde vorm, zoals yoghurt, kefir of volle kwark. Garneer de yoghurt met havermuesli, de vorm zonder (bruine of riet) suiker en synthetische zoetstoffen, en bijvoorbeeld noten en zaden. Een goed alternatief voor zuivel is kokosyoghurt. Pas wel op dat je kiest voor een variant zonder (bruine) suiker.
Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
5 maart 2016
Ultiem geluk
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
6 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –