Heerlijk een soepje, lekker laten trekken en dan genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd. Saoto soep is een grote favoriet, het is zo gezellig met al die bakjes op tafel, zo kan ieder zijn eigen soepje maken. Wil je een gezonde maaltijd? Dan laat je de rijst en de chipjes achterwege. Zo is de soep geschikt voor iedereen. Je kan de bouillon heerlijk laten trekken en er de volgende dag van genieten, de soep is dan zelfs nog lekkerder. Of maak zondag een grote pan en vries het in, zo kan je de hele week makkelijk en gezond eten!
Saoto soep
Personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 1 uur wachten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm laos (1 eetlepel laos poeder kan ook)
- 1 stengel citroengras
- Kokosolie (of olijfolie)
- 1 kg kippendijen (het liefst scharrel/biologische kip)
- 4 blokjes gevogeltebouillonpoeder (haal dit bij de biologische winkel, hier zit er geen E-nummers in)
- 3 l water
Garnituur
- 200 gr Surinaamse rijst
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 5 eetlepels zoute sojasaus
- bladselderij
- 100 gr tauge
- 200 gr kleine frietchips
- gebakken uitjes
Bereiding
Pel en snij de uien en knoflook grof. Schil de laos en kneus de citroengras. De citroengras kneus je door er met een groot mes op te slaan, hierdoor breekt het citroengras een beetje waardoor de heerlijke smaak beter vrij komt.
Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak de kippendijtjes om en om lekker bruin. Als de kip goudbruin is haal je de stukjes uit de pan en leg ze op een bord. Doe de laos, knoflook, ui, citroengras en de bouillonblokjes in de pan en fruit dit 5 minuten zodat alle smaken en geuren vrij komen.
Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij, breng dit aan de kook en laat het 20 minuten rustig koken. Haal een derde van de kip uit de pan en laat dit afkoelen. Zet het vuur laag en laat de soep nog circa een uur koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren hierin in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze af met koud water, pel de eieren.
De kip die je uit de pan gehaald hebt en die inmiddels is afgekoeld kan je nu in stukjes snijden. Verhit een koekepan met een scheutje olie en bak de kip goudbruin.
Snijd de bovenkant van de rode peper eraf en rol de peper tussen je handen, zo vallen alle pitjes eruit. Hou je heel erg van pittig laat de pitjes dan zitten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Schenk de soyasaus in een kommetje en doe de peperreepjes erbij. Snijd de bladselderij fijn.
Serveer de rijst, eieren, gebakken kip, bladselderij, peper-soyasaus, tauge, frietchips en de gebakken kip elk in een apart schaaltje. Schenk voor iedereen een kommetje soep in en laat iedereen zijn saoto soep naar keuze garneren.
Eet smakelijk!
Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
28 april 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –