Springen is een super manier om te bewegen, je koopt een springtouw en springen maar. Je kunt het overal doen waar je wilt, thuis, op vakantie, met de kinderen buiten op de stoep. Geen excuus meer. Geen dure sportschool en toch echt conditioneel aan het werk. Tevens kan dagelijks een paar minuten springen, je echt slanker maken.

Wij dagen je uit
Wij dagen je uit om elke dag 10-15 minuten te springen. Maar vind je het saai om alleen maar op 1 manier te springen? Dan hebben wij een paar leuke diverse sprongen voor de fanatiekelingen onder ons. Oefening baart kunst en hoe leuk is het als je straks op verschillende manieren kunt springen en jezelf wekelijks slanker zien worden!

Voor iedereen geldt: probeer bij elke sprong je bovenarmen langs je bovenlichaam te houden en eigenlijk alleen je polsen te laten draaien. Ook is het belangrijk dat je met je voeten zo dicht mogelijk bij de grond blijft tijdens het springen, het gaat er dus niet om hoe hoog je springt. Gunstig ook voor de mensen met zwakke knieën.

 • Single unders
  De normale sprong. Met 2 benen over het touw heen.
 • Double unders
  Bij deze sprong draai je het touw 2x zo snel rond, zodat je touw 2x onder je langskomt voordat je opnieuw springt. Got it?
 • Op 1 been
  Zelfde als single unders, maar dan op 1 been. Na een paar keer wissel je van been. De kunt op deze manier ook de double unders doen.
 • High knees
  Bij deze oefening spring je steeds maar met 1 been, waarbij je de knie van je andere been naar je borst brengt. Je wisselt bij elke sprong af van knie. Het is knieheffen, maar dan met een touw erbij.
 • Draaiende jumps
  Zelfde als single unders, maar nu draai je bij elke sprong afwisselend met je rechter- en linkerheup naar voren in. Goed voor de schuine buikspiertjes en een mooie stevige core.

Maakt het nog uit wat voor springtouw je gebruikt? In principe niet. Je kunt het springtouw van je kind nemen (mits lang genoeg – wanneer je met 2 voeten op het midden van het springtouw staat, moeten de uiteindes op borsthoogte komen) of je kunt een sportspringtouw kopen bij een sportwinkel. Het voordeel van laatste is dat deze springtouwen vaak fijne handgrepen hebben, maar het maakt voor de workout an sich natuurlijk niks uit. Wel geldt: hoe dunner het springtouw, hoe sneller en intensiever je kunt springen. Onze tip; gebruik een springtouw met een teller! Zo weet je precies hoeveel sprongen je hebt gehad!

Succes en have FUN!

Tekst: Evelien Blom voor Vivonline.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten