Over een paar maanden is het alweer zomer, wil jij ook met een strakke buik op het strand liggen? Dit is dichterbij en makkelijker te bereiken dan je denkt! Laten we de volgende 6 voedingsmiddelen toevoegen aan ons eetpatroon; ’Hallo gezond plat buikje!’

Avocado

Niet bang zijn voor vetten! Er is niets mis met een halve avocado per dag. Ze zijn ontzettend gezond bevatten veel vezels en deze gezonde vetten werken alleen maar positief op je vetverbranding. Doe avocado op je rijstwafel of eet ze zo met wat peper en zout. Heerlijk!

Quinoa

Ook zo’n goed voedingsmiddel, mega gezond! Zit vol eiwitten, goede koolhydraten en vezels. Het is een ideale vervanger voor rijst en pasta. En wat helemaal handig is, quinoa kun je op allerlei verschillende manieren eten. Zowel voor ontbijt, lunch als diner.

Broccoli

Het bevat boordevol vezels die je een “vol” gevoel geven en je helpen vetten te verbanden. Bovendien is broccoli ontzettend gezond!

Zalm

Zalm helpt aan een beter metabolisme, je zult hierdoor dus meer calorieën verbranden! Ook bevat zalm goede omega3 vetzuren. Een lekkere zalm salade of wat dacht je van zalm uit de oven?

Ei

Eieren zitten vol eiwitten en proteïnen. Ontbijten met ei is de perfecte start van de dag. Ontzettend vullend, zo zul je de rest van de dag ook minder last hebben van ’snaaien’.

Grapefruit

In grapefruit zitten bepaalde stoffen die zorgen voor een lagere bloedsuikerspiegel. Ook bevat het vochtafdrijvende eigenschappen. Start je dag met een grapefruit!

 

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten