Afvallen betekent niet dat je moet rond lopen met een hongergevoel. Integendeel, je kunt ook afvallen zonder dat je de hele dag een hongergevoel hebt en tegelijkertijd niet heel veel calorieën binnen krijgt. Hieronder staan 12 producten die jou helpen bij het afvallen door hun verzadiging en ze bevatten goede voedingsstoffen.

Frambozen

Honger, tijd voor een snack en zin in iets zoets? Neem dan een handje frambozen, aardbeien of blauwe bessen. Deze bessen zijn gezonde en lekkere snacks, maar frambozen bevat de meeste vezels.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten en vezels. Deze combinatie zorgt ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt. Je kunt hier veel mee variëren en gebruiken als snack, lunch of diner.

Groene smoothies

Je weet vast wel dat wij fan van groene smoothies zijn. Een glas vol met groente en fruit geven jou een verzadigd gevoel om de dag goed te beginnen. Let wel op de hoeveelheid en welke groenten en fruit je in je groene smoothie doet. Probeer om wat meer groene bladgroenten erin te doen en een beetje fruit erbij.

Eieren

Neem een biologisch eitje als ontbijt, tussendoor, lunch of diner. Eieren bevatten vitamines, mineralen en vooral eiwitten die je een verzadigd gevoel geven.

Water

Ook water geeft je een verzadigd gevoel. Voedingsmiddelen met veel vocht zorgen daar dus ook voor. Drink dus voldoende water, want water bevat ook nog andere voordelen voor het afvallen. Je kunt ook water lekkerder maken met fruit of kruiden erin of kies voor een lekkere thee. Overigens tellen alle dranken mee als vocht, maar kies voor dranken zonder suikers en andere toevoegingen. Deze leveren namelijk extra calorieën. Tip: water, thee of koffie zonder suiker.

Avocado

Groenten bevatten veel vezels, maar avocado heeft net iets meer dan de rest. Daarnaast bevat avocado gezonde vetten en naast een toevoeging voor je ontbijt of lunch ook een lekkere snack voor tussendoor.

Soep

Een tip voor een gezonde lunch of diner: soep. Maar dan wel een zelfgemaakte soep gemaakt van groenten, zoals courgette, pompoen of broccoli. Soep heeft volume en vult daarom heel goed. Je kunt daarbij een spelt broodje nemen voor een gezonde bite.

Lijnzaad

Een eetlepel lijnzaad of chiazaad bevat al 2,3 gram omega 3-vetzuren en 3 gram vezels. Een goede toevoeging aan je groene smoothie bijvoorbeeld.

Zalm

Een lekker stukje vis, zoals zalm, bevatten eiwitten en een goede omega-3 vetzuren.

Citroen

Het zuur van een citroen kan je helpen om zoete trek tegen te gaan en verzadigd door de pectinevezels die erin zitten.

Munt

Munt is niet alleen lekker als kruidsoort voor in je thee of als kruiden over je lunch of diner, maar kan ook je eetlust onderdrukken. Drink bijvoorbeeld een kopje muntthee als je je hongergevoel tegen wilt gaan.

Broccoli

Weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen, waaronder vezels, maken deze broccoli heel gezond en voedzaam. Hiermee zorg je dus voor een verzadigd gevoel zonder veel calorieën binnen te krijgen.

 

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten