Het voorjaar hangt in de lucht! Hoogste tijd om weer in vorm te komen voor het voorjaar en de zomer. Om je hierbij te helpen vroegen we voedingscoach Jasper Alblas van Jasperalblas.nl om zijn 5 beste adviezen voor een slank en gezond voorjaar. Deze adviezen zijn praktisch, eenvoudig te volgen en je kan ze vandaag al toepassen. Bovendien zijn ze vrijwel allemaal wetenschappelijk onderbouwd en allemaal vele malen succesvol gebleken in de praktijk.

Tip 1: Doe dit meteen nadat je opstaat

Als je ‘s nachts slaapt verdampt er een hoop water uit je lichaam. Het is dan ook heel normaal dat je lichaam uitgedroogd is als je opstaat. Daarom is het belangrijk dat je meteen twee glazen water drinkt nadat je wakker bent geworden. Door je lichaam direct na het opstaan te hydrateren, zorg je ervoor dat je lichaam kan doen wat het moet doen en dit zal de buikvet verbranding ten goede komen. Bovendien helpt voldoende water drinken dat je minder honger hebt, je krijgt meer energie emn water voert gifstoffen af uit je lichaam. Drink daarom 2 liter water verspreid over de dag, te beginnen met 2 glazen als je opstaat.

Tip 2: Eet dit als ontbijt

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dit is naar mijn idee wat overdreven, maar er zit wel een kern van waarheid in. Als je namelijk iets verkeerds eet als ontbijt, heeft dat een grote impact op je vetverbranding die dag. Als je in de ochtend al wat verkeerds eet, is de kans groot dat je vetverbranding de hele dag stilstaat, of dat zelfs je vetopslag mechanisme aangesproken wordt. Dit kan je voorkomen als je een simpele regel toepast: zorg dat je ontbijt altijd eiwitrijk is. Dat betekent dat je ervoor zorg dat er altijd minimaal 25 gram eiwitten in je ontbijt zitten. Dat kan zijn in de vorm van noten, zaden of pitten, of in de vorm van ei, of in de vorm van yoghurt of kwark (zonder smaakje) of bijvoorbeeld een gezond eiwitpoeder (ook zonder smaakje). Eiwitten zorgen voor een lang verzadigd gevoel zodat je de dag vol energie begint. En eiwitten houden je bloedsuikerspiegel in balans waardoor je vetverbranding optimaal kan werken.

Tip 3: Neem deze lunch mee naar je werk

Uit een enquête die we hielden onder onze lezers bleek dat de lunch voor de meeste mensen de lastigste maaltijd van de dag was om gezond te eten. Dit had er vrijwel altijd mee te maken dat de lunch de enige maaltijd van de dag is die je niet thuis eet. Je bent dus overgeleverd aan de omstandigheden op je werk. Als je een cafetaria op je werk hebt die tegen een redelijke prijs gezonde koolhydraatarme maaltijden aanbiedt, dan is dat mooi. Maar voor de meeste mensen zal dit niet het geval zijn. Die mensen raad ik aan om hun lunch zelf thuis klaar te maken en die mee te nemen naar werk. Smoothies of salades werken over het algemeen het makkelijkst omdat je die niet hoeft op te warmen en je ze goed een tijdje buiten de koelkast kan bewaren. Als je de tijd hebt kan je de lunch het best in de ochtend klaarmaken en dan die dag meenemen naar je werk, maar als je daar ‘s ochtends geen tijd voor hebt, kan je ook de lunch een dag van tevoren klaarmaken en deze ‘s nachts in de koelkast bewaren.

Voor de mensen die moeite hebben een goed recept te vinden voor een snel klaar te maken lunch die je mee kan nemen naar je werk, heb ik een lunchrecept dat je in 3 minuten kunt klaarmaken. Je vindt dit recept verderop.

Tip 4: Vermijd deze voedingsstoffen

Als je snel en gezond wilt afvallen, adviseer ik altijd om het aantal koolhydraten in je eetpatroon te verminderen. Koolhydraten worden door je lichaam namelijk omgezet in een vorm van suiker die glucose heet. Glucose geeft energie aan het lichaam, maar van deze vorm van energie heeft het lichaam heel weinig nodig. Helaas zitten er best veel koolhydraten in een modern Westers eetpatroon. Brood, pasta, noedels, rijst, crackers en energierepen bevatten veel koolhydraten. En aan bijna alle kant-en-klare producten uit pakjes en zakjes zijn suikers toegevoegd. Als je snel en gezond wilt afvallen, adviseer ik op het aantal koolhydraten dat je per dag eet te beperken tot maximaal 100 gram. En probeer ook om kant-en-klare producten en producten met toegevoegde suikers zoveel mogelijk te vermijden. Op deze manier hou je je bloedsuikerspiegel in balans en daarmee stimuleer je een systeem in je lichaam dat lichaamsvet verbrandt.

Tip 5: Verbrand ‘s nachts buikvet

Ook ‘s nachts kan je lichaam overtollig vet verbranden. En dit proces kan je eenvoudig stimuleren door met licht hongergevoel naar bed te gaan. Voor de meeste mensen betekent dit dat je 2 tot 3 uur voor het slapen niets meer eet. Of een andere regel die voor veel mensen goed werkt: niets meer eten na het avondeten. Door je lichaam in die laatste uren op de dag rust te geven, kan het voor het slapen gaan alle voedingsstoffen goed verwerken en zijn je hormonen in een goede balans om ‘s nachts het vetverbrandingsproces ongestoord door te laten draaien. Kijk dus uit met avondsnacks en koekjes bij de thee of koffie in de avond.

Gezonde lunch in 3 minuten

Benodigdheden voor 1 persoon:

 • Veldsla
 • IJsbergsla
 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 avocado
 • Hand gemengde noten (ongezouten)
 • Extra vergine olijfolie
 • Zeezout en peper

Bereidingswijze:

 • Doe 100g veldsla in een saladekom (15 sec.)
 • Voeg 100g ijsbergsla toe (15 sec.)
 • En doe er 100g gerookte zalm in kleine stukjes bij (30 sec.)
 • Schil de avocado, verwijder de pit en voeg in stukjes toe aan de saladekom (60 sec.)
 • Voeg de hand noten toe (10 sec.)
 • Voeg extra vergine olijfolie, zeezout en peper naar smaak toe (30 sec.)
 • Meng alle ingrediënten goed door elkaar (20 sec.)

Klaar voor een serieuze stap?

De afgelopen vijf jaar heeft Jasper Alblas duizenden mensen aan een slank en gezond lichaam geholpen. Het systeem dat hij daarvoor gebruikt, heeft hij uitgeschreven in het 7×7 Afslank Receptenboek en in het Smoothie Afslank Plan. Deze methode is geschikt voor mensen die op een gezond gewicht willen komen en zich prettig willen voelen in hun eigen lijf (en niet perse een modellenlichaam willen).

Jasper Alblas geeft op al zijn pakketten een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Zo weet jij zeker dat je het beloofde resultaat behaalt – of anders krijg je je geld terug.BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten