Gaan jullie vaak uiteten? Verwennen jullie elkaar met ongezonde lekkernijen? En kijken jullie graag tv in de avond met een hapje erbij? Dan is het zeker niet gek dat je lichaam met de jaren groeit. Het blijkt dat koppels die meer dan twee jaar samen wonen een grote kans hebben op het ontwikkelen van overgewicht. Dit komt omdat koppels dezelfde eetgewoonten ontwikkelen. In dit artikel vind je alle voordelen om samen te gaan afvallen.

De voordelen van afvallen als koppel

Heb jij ervoor gekozen om samen met je partner bezig te gaan met koolhydraatarm eten? Gefeliciteerd! Jullie hebben een geweldig besluit gemaakt. Je wilskracht wordt enorm versterkt als je samen met je partner de strijd tegen je overtollige kilo’ aangaat.

 1. Je hebt je eigen praktische en emotionele steunpunt in huis

  Ondersteuning van andere mensen is een belangrijk onderdeel van succesvol afslanken. Wanneer je als koppel afvalt, heb je deze ondersteuning altijd bij de hand

 2. Jullie relatie wordt opnieuw een prioriteit.

  Je werkt als koppel samen aan een gemeenschappelijk doel en dat schept een liefdevolle band. Mogelijk zijn jullie in de loop der jaren als paar wat uit elkaar gegroeid en kan het samen afslanken jullie weer dichter bij elkaar brengen.

 3. Jullie maken samen nieuwe gezonde gewoontes.

  Als jullie allebei gewicht verliezen, krijgen jullie meer tijd en energie om leuke activiteiten te gaan doen. Bijvoorbeeld samen op pad, samen wandelen en fietsen en samen gezond koken.

 4. Afvallen kan competitief worden – en dat is een goede zaak.

  Er zijn van die dagen dat jullie allebei geen puf hebben om iets te doen. Als een van jullie dan tóch gaat sporten, wil de ander natuurlijk niet achter blijven en zal eerder besluiten óók door te zetten. Op deze manier blijft de motivatie in stand om jullie doelen te behalen.

 5. Het is misschien makkelijker dan je denkt.

  Verwacht je van tevoren dat jullie elkaar in de weg zullen zitten bij het aangaan van zo’n uitdaging? Dat zou weleens mee kunnen vallen. Veel stellen ervaren juist het tegenovergestelde: ze werken goed samen en krijgen een sterkere band.

 6. Jullie hele familie zal hier de vruchten van plukken.

  Zodra het duidelijk zichtbaar wordt dat jullie af zijn gevallen en een geweldig energiek gevoel ervaren, dan worden familie en vrienden vaak geïnspireerd om deze uitdaging ook aan te gaan.

 7. De veranderingen in je gezondheid kunnen levens veranderende effecten hebben.

  Overgewicht kan voor belangrijke zaken in je leven in de weg staan. Zo kun je bijvoorbeeld minder vruchtbaar zijn. Als je afslankt is de kans groter dat je wél zwanger wordt. En dat is natuurlijk het mooiste cadeau wat jullie jezelf kunnen geven.

Met zijn tweeën is de kans groter dat jullie beiden slagen om jullie doelen te behalen. Dus ga er samen voor en geniet van alle gezonde voordelen!

Geschreven door Jasper Alblas voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten