Afvallen en vitaal worden is een kwestie van brute doorzettingsvermogen en een houding van ‘niet lullen maar poetsen’. Ben ik goed in, kan ik, kom maar door. Na die slopende zwangerschap was ik tot alles in staat.

Stralend in maatje 38

Dus toen ik na 6 maanden stralend in maatje 38 mijzelf stond te bewonderen, kon ik mijn spiegelbeeld wel zoenen. Daarna kreeg ik een harde terugval en was ik blij dat ik mijn elastiche spijkerbroeken had bewaard. Dammit.

Andere levensstijl

Het zoeken naar een ‘andere levensstijl’, want diëten is zó 1984, begon weer. Maar aangezien ik cognitieve coach ben (is een mooi woord voor ‘hoe-werkt-de-mind? & hoe hanteer-ik-mijn-negatieve-denken-coach’) ben ik het ook in deze hoek gaan zoeken. Waar ging het mis? Ik welke richting schoot mijn denken waardoor ik mij stortte op bitterballen, chocolade en het sociaal wenselijke biertje?

Girlpower

Ik merkte dat ik met mijn ‘girlpower’ instelling echt enorm ver kon komen. Maar als ik even niet oplette, viel ik zó hard in bepaalde patronen.Ik ging mijn best doen om deze patronen zichtbaar te gaan maken. Zichtbaar maken wat we liever niet willen zien, is een specialiteit van mij maar kan ik niet bepaald comfortabel noemen.

Boek geschreven

Dus daar ging ik: “Wat dácht ik waardoor ik mij op de kleffe pinda’s op de übersaaie borrel van tante Toos stortte?” en “Wat ging er door mij heen waardoor ik naar de chips greep?”. En natuurlijk: “Wat waren mijn spetterende, onweerlegbare argumenten waardoor ik niet kon sporten?” Mijn inzichten waren pijnlijk en heerlijk. Dus ik ben aan de slag gegaan en heb van alle oefeningen, ervaringen en inzichten een boek geschreven.

Afvallen met je gedachten

Dit boek heet “Afvallen met je gedachten”. Een digitaal boek waar je jezelf in zult gaan herkennen. Waar je heel praktisch aan de slag kunt gaan om jouw eigen niet-zo-helpende-denken te ontdekken en er voor altijd korte metten mee te maken. Want door middel van The Work (een sterke vragentechniek van een lieve vrouw die Byron Katie heet) kun je jouw negatieve gedachten onderzoeken. Dat is een wijze van veranderen die niet tijdelijke verandering teweeg brengt maar een duurzame transformatie van onze patronen.

Eindelijk.

Met liefs, Liane den Hartog

 

Wil je dit boek winnen? Stuur een mailtje naar info@vivonline.nl en laat ons weten waarom jij dit boek moet winnen. Deze actie loopt tot 1 september 2015.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten