Hoi! Ik ben Helena, 25 jaar en samen met mijn man woon ik in een prachtig dorp aan de Maas in Brabant. Eind 2013 gooide ik mijn leven volledig om. Al jaren had last van darmproblemen en de klachten werden steeds erger, maar ik zag het niet zitten om naar het ziekenhuis te gaan.

In mijn werk als verpleegkundige zie ik veel mensen met allerhande problemen en ziekten van het maag- darmkanaal en ik begon meer en in te zien dat er een hele grote relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Ik verdiepte me hier verder in, las allerlei studies en op sociale media als Instagram kwam ik in aanraking met het veganisme, het plantaardig eten. Ik las allerlei sensationele verhalen van mensen die ernstig ziek waren en zonder enkele medische behandeling genazen met een plantaardig dieet. Ik dacht: ‘Als het voor hen kan, dan werkt dat bij mij misschien ook wel!’. Daarom gooide ik eind 2013 mijn eetpatroon radicaal om en stapte over op een plantaardig dieet. Wat wil zeggen dat ik niets eet wat van een dier afkomstig is. Geen vlees, geen vis, geen zuivel, geen eieren. Niets van dat alles. En ja, dat lijkt op het eerste oog heel heftig, en dat is het ook. Maar, vanaf dag 1 waren ál mijn klachten verdwenen. Weg. Over. En dat maakt het heel makkelijk voor mij om zo te leven.

Ik zat zo vol van mijn nieuwe leefstijl, ik wilde het met heel de wereld delen. Daarom besloot ik om eind mei 2014 mijn eigen blog te starten. Hier schrijf ik over veganistisch eten, maar ook over eerlijke mode, toffe hotspots en natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. Want ook dat hoort bij een plantaardige leefstijl.

Vanaf nu zal ik met regelmaat een plantaardig recept delen hier op Vivonline. Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van deze recepten als ik doe. Mocht je meer willen weten over mij of over mijn manier van leven, stuur me dan zeker een berichtje via mijn website.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.