Graag deel ik met jou mijn tien gouden afvalregels! Hierbij geef ik je advies om steeds meer toe te werken naar een gezonde lifestyle. Deze regels zijn geen dieet en zijn zeker niet bedoeld als slechts iets tijdelijks. Ik kan alleen nog maar toevoegen: ‘Zet ‘m op!’

Het gevoel dat je volledig het roer moet omgooien, maakt dat je er met bergen tegenop ziet of er wellicht niet eens aan begint. Dat is niet waar afvallen bij mij voor staat. Afvallen is beginnen aan een periode waarbij jij op nummer één komt en je duidelijk een doel voor ogen hebt. Een doel waarbij je toewerkt naar een gezonde lifestyle, een voedzaam voedingspatroon en lekker eten. Je zult er zoveel voordelen van hebben dat je niet meer terug zou willen naar je oude gewoontes. Dat is de truc van het afvallen en dat begint bij jezelf.

Mijn 10 gouden afvalregels

  1. Eet minder koolhydraten, zoals brood, aardappelen, rijst, pasta. Om te beginnen: laat 1x per dag de koolhydraten weg, dus bijvoorbeeld geen brood bij de lunch, maar een salade met vis of kip of een groente-omelet. Of laat de aardappelen en rijst ‘s avonds achterwege en eet een schaaltje rauwe groente bij je warme maaltijd van bijvoorbeeld kip in de wok met groente of een biefstukje met broccoli.
  2. Eet vetten; wees niet bang voor vet, maar kies de goede vetten. Dus wees royaal met olijfolie en kokosvet, ghee en af en toe een beetje roomboter (niet te veel), maar vermijd margarine, halvarine en zonnebloem- of pinda-olie.
  3. Vermijd suikers; kijk op de verpakkingen om te zien waar onnodige suikers in zitten, eet geen bewerkte producten zoals witbrood, gewone pasta, croissants, sauzen uit pakjes en laat alles soorten snoep staan. Neem bij zoete trek fruit of chocola met minimaal 72% cacao.
  4. Probeer eens koemelkproducten te vervangen door rijstemelk, amandelmelk, havermelk en af en toe sojamelk (niet te vaak) en kies voor de ongezoete varianten. En vervang gewone kaas eens door geiten- of schapenkaas (maar let op: kazen zijn dikmakers).
  5. Vervang tarwebrood door speltbrood, zuurdesem, rijstwafels of glutenvrij brood. En pastaliefhebbers; probeer eens spelt, kamut of glutenvrije varianten, zoals bruine rijstpasta, boekweitpasta of quinoapasta.
  6. Neem een groene smoothie als ontbijt (kijk voor recepten op de site).
  7. Stop bij 80% vol. Eet voldoende, maar niet tot je echt vol zit.
  8. Kauw minimal 20 keer per hap! Lastig in het begin, maar heel belangrijk om af te vallen.
  9. Drink 2 liter water per dag, het liefst gefilterd water.
  10. Beweeg!!! Al is het maar 10 minuten per dag! Koop een springtouw, dans thuis op harde muziek, spring met je kids op de trampoline en houd vooral onze site in de gaten voor leuke trainingen die je ook thuis tussendoor kunt doen. Geen excuus meer.

Herstel je gewicht

Struggle jij met je gewicht? Lukt het je maar niet om af te slanken?  Heb je al van alles geprobeerd maar lijkt niets te werken?

Dan is mijn nieuwe porgramma Herstel je Gewicht exact wat je nodig hebt.
In dit 4 weekse programma help ik jou om inzicht te krijgen in jouw grootste veroorzaker van overgewicht of het niet kunnen afvallen.
Ik bespreek in de VIV Methode de 10 oorzaken waardoor jij op dit moment niet afvalt.

Want met de VIV methode is het verliezen van gewicht voor iedereen haalbaar.

Meld je NU aan voor Herstel je Gewicht en betaal geen €197,- maar slechts €177,– + je krijgt mijn boek Help ik val niet af t.w.v. €25,99 er GRATIS bij!

Alle informatie lees je hier

 

Tekst: Vivian Reijs

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten