Het is bijna officieel herfst. Je merkt het al aan de temperatuur, maar ook je huid lijkt direct te reageren en vooral de huid op je benen neemt een soort herfststand in. Hoe ontstaat deze droge huid en belangrijker; hoe voorkom je het?

Verzorg je lichaam net als je gezicht
De kans is groot dat jij je gezicht zorgvuldig insmeert met een olie, serum, dag- en nachtcrème en een keertje extra naar de schoonheidsspecialiste gaat voor een behandeling, om je huid gedurende de herfst van extra vocht te voorzien. Super goed, maar de rest van je lichaam verdient eigenlijk net zo veel aandacht!

Ook last van droge scheenbenen? Ja!
Het klinkt wat gek – maar zeker herkenbaar; vooral die scheenbenen kunnen deze periode wel wat extra aandacht gebruiken. Een hete douche is de oorzaak van jouw droge benen, want hoe lekker is het om onder een, nét iets te warme, douche wakker te worden? Juist. Heel fijn! Het nadeel is dat het hete water je natuurlijke oliën wegspoelt, die voorkomen dat je huid uitdroogt. Door het gebruik van zeep wordt het er niet beter op en vertonen de schenen al gauw kleine barstjes. Het is bekend dat je het gezicht niet met zeep moet wassen (zeep droogt uit en je huid gaat extra talg aanmaken om deze uitdroging tegen te gaan). Maar dit geldt eigenlijk voor heel je lichaam. Hoe meer een product schuimt, hoe meer het product je huid uitdroogt. De dunne huid op je scheenbenen is hier de dupe van. En daar waar je in de zomermaanden vaak nog een bodylotion gebruikt om je benen te fatsoeneren, voel je die noodzaak in de herfstmaanden iets minder. Je benen verstop je al gauw onder een broek, legging of panty.

Handige tips voor ‘shiny legs’
Ik wil je geen ochtendhumeur bezorgen, maar een lauwwarme douche doet wonderen voor je benen. Net zoals stoppen met elke dag je lichaam te wassen met zeep. Even wennen, maar je merkt binnen een week verschil. Smeer je benen na het douchen in met een natuurlijke olie of bodylotion en het zou zomaar kunnen dat je ook tijdens de herfst de vrijheid voelt om een rokje aan te doen!

Een andere tip tegen droge schenen is droog borstelen. Het klinkt misschien wat gek, maar het is enorm effectief! Niet alleen voor je schenen trouwens, het hele lichaam heeft hier baat bij. Droog borstelen stimuleert het lymfesysteem, dat zorgt voor een goede doorbloeding en tevens verwijder je de dode huidcellen. Voor een huidborstel kun je terecht bij elke drogist.
Meer info over droge huid? klik hier
Tekst: Blogster Maaike Dorsteen van www.Furrow.nl voor Vivonline.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten