Mesotherapie, misschien heb je er al ooit van gehoord? Het is een populaire verjongingsbehandeling op dit moment, vooral voor vrouwen die botox of fillers echt nog een brug te ver vinden.

Wij vrouwen willen nou eenmaal graag  een mooie en stralende huid. Rimpelloos hoeft voor mij niet, maar ik wil wel graag natuurlijk mooi ouder worden, zonder gekke fratsen uit te halen. Maar toen ik over deze behandeling hoorde, dacht ik meteen ” dat is iets voor mij” . Want al wil ik geen botox of filler gebruiken,soms wil je de natuur een beetje helpen, toch? Want nu ik wat ouder wordt, merk ik toch echt dat mijn huid wat droger wordt, de fijne lijntjes beginnen te komen, de huid wordt slapper en minder stralend is en alleen een nacht goed slapen of een dure crème of olie alleen, is niet meer voldoende helaas.

Ik heb het zelf getest

Ik ben best fanatiek als het gaat om mijn huid. Doe regelmatig mijn gezichtsoefeningen, smeer met de lekkerste natuurlijk olie zoals Lois lee, maar doe ook soms nog even net wat extra’s, een lekkere behandeling eens in de zoveel tijd.  Gewoon omdat ik het erg leuk vind en altijd benieuwd ben naar het resultaat. De ene behandeling voor stevigheid zoals bindweefselmassage, de andere voor een betere vochtbalans en weer een andere behandeling voor de fijne lijntjes zoals de mesttherapie, dus zodoende stond ook de bovenaan mijn verlanglijstje.  De Mesotherapie behandeling is ruim 60 jaar geleden in Frankrijk ontwikkeld en is momenteel erg populair in Nederland. Want deze skinbooster zorgt voor een gezonde en stralende teint en laten we dat nou graag willen.

Hoe werkt het?

Met een zeer dun naaldje bevestigd op een mesogun worden minuscule injecties in de huid gezet. Een krachtige samenstelling van hyaluronzuur, vitamines, mineralen en aminozuren zorgt voor een ware skinboost: de huid wordt strakker, krijgt een gezonde glow en jongere uitstraling, precies wat we willen toch.

Hyaluronzuur hydrateert de huid van binnen uit en zorgt voor een soepel, sappig en strak effect. Omdat het niet gecrossed-linked is (zoals bij een filler) vult het de huid niet op en werk alleen huidverbeterend. Vitamines en mineralen zorgen voor gezonde teint . Als je niet aan botox en fillers wilt beginnen,  maar wel iets wil doen voor je huid wat echt werkt dan is mesotherapie een goede alternatief. De huid wordt niet opgevuld, gezichtscontouren veranderen niet en de mimiek blijft intact. Mesotherapie is een techniek om de conditie van de huid te verbeteren en werkt als skinbooster.

Mesotherapie kan beginnende fijne lijntjes behandelen, een milde wenkbrauwlift bereiken, lijntjes op de bovenlip behandelen, slappe huid op de hals en decolleté verstrakken. Door de dunne naald en de snelheid van injecties is de behandeling pijnloos. Na de behandeling ben je wel een beetje rood, maar dat valt makkelijk te camoufleren en trekt snel weg.

Hoe lang blijft het zichtbaar

Afhankelijk van de huidconditie is 1 a 3 behandelingen nodig om de 2 weken. Het resultaat blijft tot 4 maanden, mits je je huid goed verzorgt en een gezond levensstijl hebt (gezond eet, niet rookt, goede zonbescherming gebruikt, genoeg water drinkt).

Wil je meer weten over huidverjonging? Klik dan hier

Tekst: Vivian Reijs en Dokter Olga Liplavk.

Dokter Olga Liplavk is cosmetisch arts met ruim 10 jaar ervaring. Zij is een drijfveer van de Gooische Mozart Kliniek waar zij haar Pro-Age behandelingen uitvoert. De Pro-Age staat voor ‘’met de leeftijd mee gaan.’’ Als je 25-30 jaar oud bent heb je andere behandelingen nodig dan op je 50ste. Dankzij de Pro-Age krijg je altijd behandeling op maat die 100% afgestemd is op je behoeften.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten