In de zon zitten, heerlijk! We genieten allemaal van de zonnestralen en het is ook nog eens heel goed voor je vitamine D gehalte. Nu is het natuurlijk wel belangrijk om je goed in te smeren en jezelf te beschermen tegen de UV stralen. We willen namelijk geen kreeftje worden, toch?

Beschermingsfactor

De meest gangbare factor is SPF30 of SPF50. Met deze factor verbrand je niet als je je elke 1,5 tot 2 uur goed insmeert. Dit is heel belangrijk, wacht je namelijk langer wordt de kans op verbranding steeds groter. Voor je lichaam en gezicht kun je beide factor SPF30 of SPF50 gebruiken, deze beschermt voldoende.

Weleda zonbescherming

Weleda heeft een nieuwe lijn op de markt gebracht, namelijk de zonbeschermingslijn. Hierbij bieden zij een een zonnelotion SPF30 aan, een zonnecrème SPF30 (speciaal voor het gezicht), een zonnelotion voor de gevoelige huid SPF30 en een zonnelotion voor de gevoelige huid SPF50.

Edelweiss Zonnelotion SPF30

Deze zonnelotion is gemaakt op basis van biologische zonnebloemolie en extract van biologische edelweiss. Deze lotion beschermt je huid tegen de schadelijke UV-straling, zowel UVA als UVB. De geur is heerlijk fris en zomers. De Non-nano minerale filters kunnen een wit laagje op de huid achterlaten dat niet intrekt en niet oplost in water. Hierdoor is het product ultra water resistant. De mate waarin dit zichtbaar is, hangt af van huidtype en huidskleur.

Edelweiss Zonnecrème gezicht SPF30

Edelweiss Zonnecrème Gezicht is gemaakt uit extract van biologische edelweiss en een lichte, voedende mix van biologische kokos- en jojobaolie. Deze crème werkt direct na het aanbrengen en beschermt je huid tegen huidveroudering door UV-straling. De geur is heerlijk fris en zomers. Ook deze crème is ultra water resistant.

Edelweiss zonnelotion gevoelige huid SPF30 / SPF50

Edelweiss Zonnelotion Gevoelige Huid met extract van biologische edelweiss beschermt de baby- en kinderhuid en de gevoelige huid tegen de schadelijke UV-straling (zowel UVA als UVB), terwijl biologische zonnebloem- en kokosolie het vocht op peil houden. Ook deze lotion is ultra water resistant.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten