Ok, we kunnen niet allemaal zo naturel voor de dag komen als Sylvie Meis, maar het wordt vaak gezegd; mannen vinden vrouwen au naturel het leukst. Dit betekent: nonchalant haar, een beetje mascara, een lichte poeder en een dun laagje lipgloss. Het klinkt zo simpel, maar vrouwen denken daar net iets anders over. Mét make-up voel je je toch een stuk zekerder en je vindt vast dat je ogen meer spreken met een laagje oogmake-up. Toch?

Sporten

Naast dat ons gezicht er goed uit moet zien willen wij vrouwen ook fit voor de dag komen. Gezond eten is een must, maar daarnaast is sporten ook enorm belangrijk. Daar ligt het probleem ook niet.

De vraag die wij onszelf vaak stellen: hoe ga ik de deur uit en draag ik wél of geen make-up? Veel vrouwen denken dat het onmogelijk is: de combinatie make-up en sporten. Het beste is om tijdens het sporten helemaal geen make-up te dragen. Maar voel je je op deze manier niet helemaal op je gemak? Met een paar kleine aanpassingen kun je er tijdens het sporten ook mooi uitzien.

Tips

Het is wel zo dat niet alle make-up even geschikt is om mee te sporten. Daarom hieronder een aantal tips:

  1. Het is belangrijk om te beginnen met een dagcrème die goed aansluit bij jouw huidtype. Vervolgens kan een BB cream of CC cream worden aangebracht. Dit zorgt voor dat extra bruine tintje. Voordelen: omdat de crèmes niet zo dik zijn worden de poriën minder afgesloten. Inspiratie nodig voor een goede cream?
  2. Gebruik een lippenbalsem met een kleurtje. Deze plakt niet waardoor je tijdens het sporten gerust een slokje water kunt nemen!
  3. Een blusher is niet nodig, je krijgt vanzelf rode wangen als je goed je best doet!
  4. Gebruik een goed geurende body crème. Je huid wordt hiermee zijdezacht en wie vindt het nou niet prettig om lekker te ruiken?
  5. Oogschaduw, eyeliner en normale mascara zijn een ‘no-go’. Het beste advies is om een waterproof mascara te gebruiken. Deze loopt niet uit en zorgt toch voor een frisse uitstraling.
  6. Ondanks de waterproof mascara nog steeds zwarte vegen? Krul je wimpers met een wimperkruller. In plaats van dat je haartjes recht vooruit staan, buigen ze naar boven. Hierdoor lijken je ogen twee keer zo groot.
  7. En dan de laatste tip: reinig na het sporten altijd goed je gezichtshuid. Je verwijdert hierdoor niet alleen het achtergebleven zweet en eventuele make-up resten, ook de bacteriën van de sporttoestellen verdwijnen na een goede schoonmaakbeurt van je lichaam.

Sportschool gezichtje

Kortom, maak het jezelf niet te moeilijk. Sporten is voornamelijk leuk en het gaat om het gewenste resultaat. En onthoud: mannen houden van een ‘naturel look’. Dus: het sportschoolgezichtje! Wie weet, misschien ontmoet je die leuke man wel tijdens het hardlopen of in de gym. Succes!

 

Tekst: Manon Vos

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten