Baking soda voor je haar? Ja! De eigenschappen van baking soda verbeteren de kwaliteit van je haar. Zuiveringszout kan het haar van alle resten van shampoo en conditioner ontdoen waardoor je haar een mooie glans krijgt na een paar behandelingen.

‘Gewone’ shampoo

Tegenwoordig letten we extra op wat we in ons lichaam stoppen, waar we ons mee wassen, en dus óók waar we onze haren mee wassen. Vaak zijn de shampoos uit de drogist helemaal niet zo goed voor je haar vanwege allerlei chemische toevoegingen. Veel mensen hebben last van slap haar, net nadat het haar gewassen is. Vaak komt dat door alle rommel die in shampoo zit, het verzwaart je haar (meestal door toegevoegde siliconen). Wil je niet langer worden blootgesteld aan potentieel schadelijke chemicaliën? Probeer dan eens de volgende behandeling!

Recept: 

Meng 1 deel zuiveringszout en 3 delen water in een kleine knijpfles. Je kunt de dosering aanpassen, afhankelijk van de haarlengte. Bijvoorbeeld, in het geval van schouderlang haar, meng 2-3 eetlepels zuiveringszout en 3 keer die hoeveelheid water. Gebruik de zelfgemaakte shampoo op droog of nat haar. Begin bij de wortels en werk naar de uiteinden. Laat het mengsel 1-3 minuten werken en spoel goed uit.

Misschien vind je het in het begin moeilijk om je haar te wassen zonder al de shampoo schuim, maar wees geduldig en wacht op de definitieve resultaten! Om eventuele resten te verwijderen, gebruik dan warm water.

Azijnspoeling

Na het haren wassen gebruik je een azijnspoeling. Neem 1 deel appelazijn en 4 delen water. Voeg een paar druppels essentiële olie van lavendel, pepermunt, en / of rozemarijn toe aan het mengsel om azijn geur te voorkomen. Wat handig is, is om dit spoelmiddel van te voren klaar te maken, dit in een knijpfles te stoppen en deze in de badkamer bewaart. Kantel vervolgens je hoofd naar achteren. Verdeel zo de spoeling door je haren. Dit dient als conditioner, probeer alleen de uiteinden van je haar te behandelen. Spoel goed uit!

En nu?

De eerste weken is het even doorzetten. Je haar wordt snel vet. Daar moet je even doorheen. Je zult merken dat je haar, als je het wast met baking soda, veel voller is. Je hoeft het minder vaak te wassen en je hoeft geen moeite te doen om je haar in model te brengen. Ook zal het haar niet meer slap langs je gezicht vallen.

Mocht het je toch niet bevallen of vind je het te veel gedoe? Ontdek dan naast de gewone shampoos die je in de winkels vindt, de clean & organic shampoo en conditioner van Viv Healthy! Hiermee ben je ook gegarandeerd hormoonproof bezig en ze zijn vrij van chemische toevoegingen!

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline

Bron: https://bakingsodanl.wordpress.com/no-poo-haarverzorging-met-baking-soda/

 

 

 

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten