Dr Vidhi Patel is en expert als het gaat om een mooie huid. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan en wil haar 10 gouden regels graag met jullie delen.

10 gouden regels van Dr. Vidhi Patel

  1. Eerste regel: minstens 1000 keer uitgeprobeerd en getest..! WATER

Wist je dat onze huid voor 65% uit water bestaat? Zonder voldoende water inname wordt de huid dof, uitgedroogd en zie je rimpels en poriën duidelijker. Dat mag dan wel logisch klinken, toch vergeten we dit gemakkelijk en lopen we deze basisregel mis. Ik ben ervan overtuigd dat water de beste verzorging van binnenuit is voor iedereen die een gezonde en schone huid wil. (Drink jij genoeg water?)

  1. Je dagelijkse portie verse groenten en fruit

Iedereen heeft dagelijks een portie vers fruit en groente nodig. Gebeurt dat niet, dan zal je huid er minder stralend en ongezond uitzien, wat uiteindelijk tot voortijdige huidveroudering leidt.

  1. Vermijd toegevoegde suikers

Er is genoeg bewijs om een heel boek te vullen met de gevaren van suiker. Een simpele regel is: vermijd toegevoegde suiker zoveel mogelijk en houd het bij suikers die je consumeert door vers fruit (fructose). Suiker is het beste medium voor allerlei soorten bacteriën, gist en parasieten om te groeien in ons lichaam. Probeer daar aan te denken wanneer je je voedingskeuze maakt. (Hierom moet je suiker vermijden.)

  1. Luister naar je interne klok! Die tikt door…

Regelmatig en op tijd gebalanceerd eten is een simpele maar erg belangrijke regel die we tegenwoordig makkelijk negeren. Terwijl we zo druk bezig zijn met ons werk of dingen thuis, vergeten we op het juiste moment te eten en worden junk food, crackers en uitgestelde lunches/diners helaas een gewoonte.

  1. Een bedtijd ritueel… weg van de telefoon!

Eindelijk stil en kalm rond de tijd dat je naar bed gaat, maar dan geef je snel nog toe aan de verleiding om je Instagram feed te bekijken, Facebook te doorzoeken en een korte blik op Twitter. En ineens blijkt het veel later dan je dacht. Klinkt het bekend? Het is mogelijk dat technologie je slaappatronen verstoort, wat leidt tot een slechte huid en verminderde energie. Daarom mijn vijfde gouden regel: slaap nooit met je mobiele telefoon dichtbij en bewaar hem in een andere kamer buiten handbereik.

  1. Ren, ren en ren… Voor die vlekkeloze huid

Weinig mensen weten dat onze huid er helderder en voller uitziet na een work-out sessie. Dat komt omdat de bloedsomloop een enorme boost krijgt. De voordelen van sporten reiken dan ook veel verder dan alleen afvallen of spiermassa opbouwen. In werkelijkheid hebben een aantal subtiele veranderingen al zichtbare invloed op huid & lichaam en tevens ook op je geest, wat wetenschappers nu pas ten volle beginnen begrijpen.

  1. Regelmatig met vakantie om in top stemming te blijven

Stress is een onvermijdbaar onderdeel van het leven, daarom is het erg belangrijk om hiermee te leren omgaan. Kleine en regelmatige vakanties met familie zijn bijvoorbeeld ideaal om te ontspannen. Trek je naar de zon? Vergeet dan niet om altijd een SPF bij de hand te hebben, en onthoud ook om verse lokale producten en seizoensfruit te eten. Zo geniet jouw huid mee op vakantie.

  1. Een huidritueel voor iedereen…

De standaard regel voor iedereen: reinig, tone en hydrateer dagelijks. Ga op zoek naar een geschikte reiniger, mild en zacht met natuurlijke oliën. Gebruik deze twee keer per dag, gevolgd door een plantaardige toner en een serum met kwalitatieve essentiële oliën afhankelijk van je huidtype.

  1. Investeer in kwalitatieve huidverzorging supplementen wanneer nodig

Het leven raast vaak in een vaart langs ons voorbij en in deze race lopen we essentiële voedingsstoffen voor de huid mis. De allerbelangrijkste mineralen voor een gezonde huid zijn zink, biotine en kalium. Kies voor voeding die rijk is aan deze voedingstoffen, en investeer in een relevant supplement wanneer je huid een extra duwtje in de rug nodig heeft. Pure Gold Collagen is een vloeibaar supplement, en erg effectief in het geven van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor je huid. Lees hieronder wat Pure Gold Collagen precies is.

  1. Aan de slag: maak je eigen huidmasker

De start van een goede huidverzorging is weten wat je huidtype is, en op basis hiervan je eigen homemade masker samenstellen. Het wekelijks aanbrengen van een kwalitatief vers masker is ideaal om je huid te herstellen en te voeden met alles wat ze nodig heeft. Mijn eigen recept: meng een halve geperste citroen + een eetlepel honing + een theelepel fijngemaakte havermout, en breng aan op het gezicht. Ik laat het ongeveer 10-15 minuten zitten en was mijn gezicht daarna met lauw water gevolgd door koud water. Spray tenslotte plantaardige toner en volg met een fijne hydraterende crème.

Pure Gold collagen beauty supplement

Pure Gold Collagen is een beautysupplement dat je een keer per dag, liefst ’s ochtends op een lege maag, drinkt. Het supplement voedt de huid van binnenuit. Het is ontwikkeld om de eerst signalen van huidveroudering tegen te gaan en de huid te stimuleren om er beter, jonger en gezonder uit te laten zien (en ook je haar en nagels).

Het is ontwikkeld door Minerva Research labs ism Europese wetenschappers oa Dr Vidhi Patel. Pure Gold Collagen is een gepatenteerde, suikervrije melange van gehydroliseerd collageen, hyaluronzuur, mineralen en antioxidanten dat resulteerde in een vloeibaar beautysupplement met maximaal effect. En is online te koop.

#Vivad

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten