Hyaluronzuur

Profhilo is een hyaluronzuur.  Hyaluronzuur zorgt voor drie S-sen: Soepel, Stevig, Sappig. Hyaluronzuur bevindt zich niet alleen in de huid maar ook in onze gewrichten en in de oogbol. Voor ons lichaam is dit dus een volledig natuurlijk stofje. Ons lichaamseigen hyaluronzuur wordt continu aangemaakt, en binnen 24 uur weer afgebroken. Naarmate we ouder worden, wordt ons aanmaakproces echter steeds trager, waardoor er minder hyaluronzuur in het lichaam wordt aangemaakt.

Fillers

Hyaluronzuur wordt ook veelvuldig in de fillers gebruikt.  Het hyaluronzuur dat in fillers wordt gebruikt, verschilt van het hyaluronzuur in ons lichaam: de moleculen van het hyaluronzuur in de fillers zijn bijvoorbeeld veel groter en ze worden aan elkaar “geplakt” oftewel gecrosslinkt, waardoor het afbraakproces van het hyaluronzuur aanzienlijk wordt vertraagd.  Hoe groter de moleculen van het hyaluronzuur zijn en hoe meer het hyaluronzuur gecrosslinkt is, hoe dikker de filler is, en hoe langer deze blijft zitten.

Profhilo

Profhilo is anders. Profhilo is geen filler omdat het hyaluronzuur niet gecrosslinkt is en nagenoeg identiek is aan het lichaamseigen hyaluronzuur.  Profhilo blijft niet, zoals bij een filler, onder de huid zitten maar wordt juist zeer snel door het lichaam opgenomen. Echter dankzij de samenstelling van twee verschillende typen hyaluronzuur (laag-moleculair en hoogmoleculair), vormt  Profhilo een extra laagje onder de huid, een ‘second skin’.

Onderhuids vetweefsel

Door de unieke formule van Profhilo wordt het onderhuidse vetweefsel, dat met de leeftijd sterk afneemt, gestimuleerd. Dit onderhuidse laagje zorgt voor vloeiende, jeugdige contouren van het gezicht. Je kunt het vergelijken met een 4-seizoenen dekbed: wanneer we jong zijn dan is het dekbed met al haar lagen nog volledig intact. Het gezicht heeft mooie vloeiende contouren en een frisse uitstraling. Na ons 30ste levensjaar begint de onderhuidse vetlaag te slinken en de overige, grotere vetcompartimenten zakken richting de kaaklijn. Het gezicht krijgt een A-lijn; het grootste volume bevindt zich op de kaak.

Gezichtscontouren verstrakt

Wat Profhilo doet is het stimuleren van het onderhuidse vetlaagje waardoor de gezichtscontouren worden verstrakt en het gezicht weer een vloeiende lijn krijgt. De lagen van het “4-seizoenen dekbed” worden hersteld; het gezicht wordt jeugdiger, zonder dat het wordt opgevuld. Daarnaast wordt de huid met Profhilo, dankzij de huidverbeterende eigenschappen van het hyaluronzuur, gehydrateerd en krijgt het een gezonde glow.

Gezonde glow

Profhilo is geen skinbooster of mesotherapie behandeling. Bij een skinbooster of mesotherapie behandeling wordt gebruik gemaakt van niet-gecrosslinkt hyaluronzuur, wat puur huid-hydraterend werkt. Ook de techniek van de behandeling is anders. Bij mesotherapie worden kleine injecties in de huidoppervlakte toegediend met behulp van een mesogun, een apparaat dat met hoge snelheid honderden kleine injecties geeft.

Door de werking van laag- en hoogmoleculair, niet gebonden hyaluronzuur, wordt een extra stevig laagje, een “second skin” gevormd. Dit zorgt voor zachte, vloeiende gezichtscontouren zonder dat het gezicht op bepaalde plekken met een filler wordt opgevuld. Ook zorgt het natuurlijke hyaluronzuur van de Profhilo voor verbetering van de kwaliteit van de huid: de huid wordt zachter, meer gehydrateerd, krijgt een gezonde glow, en de rimpelvorming neemt af.

Behandeling

Met een dun naaldje worden kleine hoeveelheden Profhilo op bepaalde punten van het gezicht, onder de huid aangebracht. De behandeling is nagenoeg pijnloos omdat het naaldje heel dun is en slechts zeer kleine hoeveelheden vloeistof worden gebruikt.

Het is altijd mogelijk om de huid desgewenst vooraf te verdoven met een verdovende zalf.

Resultaat

Na de behandeling ben je direct goed toonbaar. Je kunt, wanneer je wilt,  gelijk make-up aanbrengen. Omdat Profhilo met een naaldje wordt  ingebracht, kan er een klein blauw plekje ontstaan dat binnen enkele dagen volledig verdwijnt.

Na de behandeling zie je gelijk resultaat. Gezichtscontouren lijken al direct vloeiender. Je huid heeft echter tijd nodig om de Profhilo op te nemen en de ‘second skin’ te vormen. Na vier weken wordt behandeling herhaald. Pas daarna zie je het optimale resultaat.

Omdat Profhilo geen filler is kan niet gesproken worden over hoe lang het blijft zitten. Afhankelijk van je huidconditie en volumeverlies houdt het resultaat tussen de 6 en 12 maanden aan. Daarna kan de behandeling herhaald worden.

Mooi en natuurlijk resultaat

Heb je niet al te veel rimpels en verzakking in het gezicht, maar merk je dat je gezicht de zachte vloeiende contouren begint te verliezen? Vind je de stap naar de fillers te groot en wil je dat er een puur natuurlijke stof gebruikt wordt voor de behandeling? Dan is een Profhilo behandeling een uitstekende optie voor jou.

Tijdens het consult kan worden bepaald of je een geschikte kandidaat voor deze behandeling bent. Een eerlijk en realistisch advies is essentieel voor het behalen van een mooi en natuurlijk resultaat!

 

 Dokter Olga Liplavk, cosmetisch arts en medisch directeur van de Mozart Kliniek. Zij is sinds 2005 volledig toegewijd aan het vak van cosmetische geneeskunde en is onze expert op het gebied van anti-aging, huid en uitstraling.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten