Matcha is een super geconcentreerde vorm van groene thee, misschien ken je het wel van de overheerlijke matcha lattes. In Aziatische landen was men al veel eerder verkocht aan het product en langzamerhand begint het groene poeder ook in Nederland haar naam te vestigen.

Het groene poeder kent tal van gezondheidsvoordelen. Zo is het onder andere goed voor: het stimuleren van de hersenfunctie, het ontgiften van de lever en het versnellen van het metabolisme. Er zitten namelijk 10 keer zoveel antioxidanten in vergeleken met een normaal kopje groene thee.

Matcha

Genoeg reden om lekker met matcha te experimenteren dus! Je kunt het drinken (in een vorm van lattes), ermee bakken en je kunt het zelfs op je gezicht smeren. Dit werkt namelijk heel goed tegen onzuiverheden. Dus wat moet je doen? Pak een beetje van het groene poeder en meng dit met een klein beetje water. Je krijgt dan een dikke pasta die je op alle onzuivere plekjes kunt aanbrengen.

De antioxidanten in deze pasta hebben sterke antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, ze kunnen namelijk de overtollige olieproductie en (acne-veroorzakende bacteriën) terugdringen. Klinkt dat niet even geweldig? Dit is misschien wel de homemade strategie om jouw mooie huidje nog frisser te maken! Laat ons weten wat je ervan vindt. Niet geschoten is altijd mis en kwaad kan het zeker niet.

LEES OOK: 8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten