Zoals jullie weten ben ik dol op goede huidverzorging! Daarom deel ik vandaag een van mijn favoriete beauty producten met jullie uit mijn interview met de WENDY: Lois Lee Pure Skinfood.

Mijn ervaring met Loïs Lee

Ik ben best ijdel en probeer graag alles uit. Maar ik wil het liefst steeds meer natuurlijke producten gebruiken, ben steeds bewuster geworden, want ik wil zo min mogelijk rommel meer eten, maar ook smeren. Daarom ben ik ontzettend gaan geloven in de kracht van olie. Helemaal toen ik Loïs Lee ontdekte. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel overtuigd moest worden in het begin. Ik dacht olie kan toch nooit hetzelfde als een anti-aging crème voor je huid doen. Maar het tegendeel is waar. Het doet daadwerkelijk wat en nog meer dan dat. Het brengt de huid tot rust, hydrateert en brengt het PH-level van je huid in balans, waardoor onzuiverheden en ook pigmentvlekjes verdwijnen.

Het is niet te vet, wat je vaak denkt bij olie. Nee, je kunt het zelfs meerdere keren per dag gebruiken. Olie wordt het beste opgenomen op een vochtige huid, dat heb ik door Loïs Lee geleerd en daarom ben ik ook zo dol op het heerlijke rozenwater spraytje, waarbij je letterlijk het vocht op je huid sprayt en daarna de olie in je huid dept. Met de reinigingsolie erbij maakt het voor mij compleet. Heerlijk overzichtelijk, geen crèmes over crèmes en serum over serum meer, wat ik eerder altijd deed. De kracht van less is more, geldt bij natuurlijke olieproducten zeker.

Ben jij nu benieuwd geworden waarom ik Lois Lee zo’n heerlijk product vind? Loïs Lee skin careDan heb ik goed nieuws voor je, Debbie van Weelden, de bedenkster en oprichtster van Loïs Lee wilde namelijk een kort interview met ons houden over het ontstaan en de kracht van Loïs Lee. Daarbij krijg jij een enorme korting om dit product te ervaren en te testen!! Lees dus snel verder.

Wat is Loïs Lee?

Loïs Lee is een natuurlijk 3 stappen systeem met alleen maar hoogwaardige en actieve ingrediënten voor een gezonde en stralende huid. Het bijzondere is dat het customizable skincare is. Je kunt het helemaal afstemmen op wat je huid nodig heeft. Dit kan namelijk van dag tot dag verschillen, het ligt aan het weer, je cyclus, stress maar ook voeding.

Gebruik

Loïs Lee bestaat uit een lotion, olie en cleanser. De cleanser is voor ’s avonds, deze masseer je in je huid. Dit is eigenlijk meer een ritueel, je maakt het doekje (dat je erbij krijgt) warm met water en dan reinig je je gezicht.

Het customizen van jouw verse moisturizer doe je door de olie en de lotion te mengen, soms heb je iets meer olie nodig en soms iets meer lotion. In de herfst is je huid namelijk droger en heb je iets meer olie nodig. Je huid verandert het hele jaar door en door het customize effect van Loïs Lee hoef je geen nieuwe dure crème te kopen, maar gebruik je gewoon iets meer van het een of het ander. De lotion en beauty olie samen is zowel je dag- als je nachtverzorging.

Wat doet Loïs Lee voor je huid?

Door de PH-waarde van de hydrating lotion maakt Loïs Lee je huid rustiger. Op deze manier geef je je huid de kans om zelf weer goed aan het werk te gaan, zonder dat het allerlei crèmes etc. nodig heeft. Mensen merken dat hun huid zachter wordt, eczeem plekjes verdwijnen, de droge huid wordt gereguleerd en hetzelfde geldt voor de vette huid; acne wordt minder. De olie zorgt ervoor dat vocht in je huid blijft waardoor je huid dus gevoed en gehydrateerd blijft. De actieve ingrediënten in de olie zorgen ervoor dat fijne lijntjes en rimpels zachter worden en dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt.

Loïs Lee skin careWaarom ben je Lois Lee gaan ontwerpen?

Dit is eigenlijk puur vanuit mijn eigen behoefte ontstaan. Ik wilde natuurlijke producten gebruiken, maar dingen die ik tegen kwam voldeden niet aan mijn verwachtingen, soms kreeg ik namelijk puistjes of bultjes. Ik ben altijd al dol geweest op plant oliën, dit vind ik lekker om mijn huid mee in te smeren. Ik wilde crèmes kunnen mengen, olie werkt goed maar nog beter in combinatie met bloesem water want dan kan de olie de diepere lagen van de huid binnendringen.

Wat merk je zelf aan je huid sinds het gebruik van Lois Lee?

Mijn huid voelt altijd zacht aan en wordt nog steeds zachter, en niet slapper. Het blijft altijd hetzelfde, de laatste jaren is mijn huid niet veranderd. Wel had ik pigmentvlekjes en die zijn minder geworden of zelfs verdwenen sinds ik Loïs Lee gebruik. Er zit een olie in Loïs Lee die helpt bij hyperpigmentatie. Rimpeltjes/ lijntjes lijkt minder te worden, wordt in ieder geval niet erger. Maar iedere huid is anders, dus het kan ook voor iedereen iets anders doen.

Heb je nog een goede beauty-tip voor een mooie strakke huid?

BEAUTHEE

Nodig:
  • 2 eetlepels gedroogde brandnetel
  • 1 eetlepel gedroogde kamille
  • 1 kleine eetlepel zoethout
  • Een paar calendula bloemen (goudsbloem)
Bereiding:

Alle ingrediënten in een pot stoppen met 500ml gekookt water. Dit minstens 4 uur laten staan en dan 2 kopjes per dag drinken, 4 weken lang.

Waar is het goed voor?

Dit is een korte beautykuur. Brandnetel zit namelijk boordevol goede stofjes zoals chlorofyl, flavonoïden, calcium, magnesium, vitamine A, B en C. En brandnetel bevat een van de hoogste concentraties van het beauty mineraal, silicium. Dit mineraal is zeer belangrijk voor een mooie huid, haar en nagels. Silicium helpt een slappe huid voorkomen, vermindert lijntjes en rimpels, stimuleert haargroei en geeft haar en nagels een gezonde glans.

Kamille en calendula zitten vol met antioxidanten en helpen goed bij eczeem, psoriasis en acne. Belangrijk is om losse kruiden te gebruiken (dus geen theezakjes) en dit minstens 4 uur te laten trekken om alle goede stofjes eruit te halen.

Interview: Debbie van Weelden

Tekst: Djoeke Dekker voor VIVONLINE

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten