Wist je dat melk invloed heeft op je cellulitis? En cafeïne op de lijntjes onder je ogen? Eigenlijk heeft alles wat je eet en drinkt effect op je huid. Natuurlijk is het belangrijk dat we voornamelijk gezond eten, maar laten we eerlijk zijn: hoe lekker is een pannenkoek met extra veel stroop?!

Krijg je van suiker rimpels?


Helaas is het zo dat juist die ene pannenkoek de veroorzaker is van een hoop toekomstige fijne lijntjes en rimpels. Als je namelijk ergens rimpels van krijgt, dan is het suiker wel. En dan smaakt die pannenkoek ineens een stuk minder lekker.

Dus al die lekkere dingen (lees: koekjes, gebak, snoep) zie je niet alleen terug op je heupen, maar ook in je gezicht. Dat wordt dus nóg gezonder eten, want juist door goed op je voeding te letten kun je mooi oud worden. En in plaats van die pannenkoek met stroop kun je ook dingen eten om rimpels te voorkomen.

 

Hieronder een lijstje met tips om rimpels te voorkomen

 

  • Vermijd geraffineerde voedingsmiddelen en suiker.Geraffineerde koolhydraten zoals witte rijst, aardappelen en pasta gemaakt met witte bloem, worden niet goed door je lichaam verteerd. Koolhydraten worden door je lichaam omgezet in suiker en een teveel daarvan kan zich na verloop van tijd gaan hechten aan het collageen in onze huid. Collageen houdt de huid elastisch en jeugdig, maar als er te veel suikermoleculen aan het collageen gehecht zijn, kan je huid grauw worden en je rimpels zichtbaarder.
  • Eet meer eiwit.Twee porties van magere eiwitten per dag (vette vis, kip, eieren of ander mager vlees) zorgen ervoor dat je cellen zich sneller herstellen en dus de gezondheid van je huid bevorderen.
  • Drink water.Het drinken van acht glazen water per dag (ongeveer 2 liter) helpt echt als het gaat om een gezond lichaam. Daarnaast hydrateert het de huid waardoor je rimpels vermindert. Sowieso zorgt het drinken van veel water ervoor dat je minder snel naar de frisdrank zal grijpen. Want vooral bij frisdrank geldt dat het funest is voor je huid.
  • Eet groenten en fruit met een kleurtje.Als je een mooie huid wilt hebben, moet je zo veel mogelijk aardbeien, bessen, wortelen, paprika en tomaten eten. Eigenlijk is de regel: hoe meer kleur er aan je groentje of fruit zit, hoe gezonder het is. Gekleurd fruit bevat namelijk veel meer antioxidanten dan bijvoorbeeld een appel of banaan. Anti-oxidanten gaan vrije radicalen tegen, waardoor het collageen in je huid strakker blijft. Zo heeft gekleurd fruit en groente een positieve invloed op je huid.

 Tekst: Maaike Dorsteen – furrow.nl 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten