Niks is zo vervelend als een onzuivere huid en een doffe teint. Wij vrouwen willen shinen, toch?! Frisse appelwangetjes en een mooie egale huid. Een lekkere scrub of peeling op z’n tijd is leuk, maar langdurend resultaat behaal je alleen als je aan de slag gaat met je binnenkant.

Met deze simpele aanpassingen in je voedingspatroon, tover je binnen enkele dagen een mooie, healthy glow op je gezicht! Shine on!

1.    Zeg maar dag tegen gluten en zuivel

Probeer moeilijk te verteren producten voor 2 weken te elimineren uit je voedingspatroon en ervaar het verschil in hoe je je voelt en hoe je eruit ziet. Met name tarwe en koemelk zijn voor veel mensen lastig te verteren.

2.    Stop met het eten van geraffineerde suikers

Naast dat suiker ons lijf belemmert om vitamines en mineralen op te nemen, draagt het ook bij aan (huid)veroudering, depressie, hormoondisbalansen, gewichtstoename en acne. Vermijd koek, snoep, frisdrank, etc. en houd het bij 2 stuks fruit per dag.

3.    Verban bewerkte voedingsmiddelen

Het is voor je lijf compleet onnatuurlijk om door ‘de mens gefabriceerde voedingsmiddelen’ goed te verteren. Weg met voorverpakt, kant-en-klaar en frituur dus.

4.    Slim combineren

Probeer de combinatie zetmeel-eiwitten eens te beperken.

5.    Detox with greens

Eet elke dag zoveel mogelijk donkergroene bladgroenten. Ze helpen je lichaam te ontgiften met als resultaat gewichtsverlies en een mooie, stralende huid.

6.    Eet jezelf mooi

Kies zoveel mogelijk pure, natuurlijke, kleurrijke, onbewerkte, biologische producten voor een enorme vitamine en mineralen boost.

7.    Voeg gefermenteerde producten toe

Deze producten bevatten veel goede bacteriën die zorgen voor gezonde darmen. En een schoon darmstelsel is de basis voor een goede gezondheid. Probeer eens ongefilterde appelcider azijn als dressing, of ga voor zuurkool of kokosyoghurt.

8.    Start de dag met warm water met citroen

Kickstart je dag met een glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen. Resultaat: een superschoon lijf, hoge weerstand en goede spijsvertering.

9.    Skip cafeïne

Geef je lever eens een break. Je lever speelt een belangrijke rol bij het schoon houden van je lichaam. Hoe meer cafeïne en alcohol je drinkt, hoe meer je lever te verduren heeft. Ook draagt cafeïne bij aan de afgifte van het stresshormoon cortisol, wat acne kan veroorzaken.

10. Respecteer jezelf

Lief zijn voor jezelf kan je werkelijk genezen van binnenuit. Praat vanaf nu tegen jezelf zoals je ook tegen je beste vriendin of kids zou doen. You are worth it!

Naast gezond eten, heeft regelmatige en intensieve lichaamsbeweging ook een hele positieve werking op je huid. Sporten stimuleert namelijk de bloedstroom in je lichaam, waardoor je huid meer zuurstof krijgt en gaat stralen. Door beweging wordt tevens de aanmaak van collageen op gang gebracht, wat helpt om rimpels te voorkomen. Door jezelf af en toe in het zweet te werken, bezorg je je huid een natuurlijke reinigingsbeurt. Je zuivert je poriën (let er dan wel op dat je niet te veel make-up draagt tijdens het sporten) en elimineert afvalstoffen, zodat je huid verbetert en er mooi, egaal, gezond en stralend uit komt te zien!

Tekst: Evelien Blom

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten