Vaak lees je hoe belangrijk het is om je gezicht goed te reinigen. Voordat je gaat slapen je make-up eraf halen, daarna nog goed reinigen en dan lekker insmeren met nachtcrème. En ook tijdens je ochtendritueel moet er een plekje zijn voor het reinigen van je gezicht. Maar hoe belangrijk is dit nu echt? En wat gebeurt er als je je gezicht een keer niet schoonmaakt?

Het reinigen van je gezicht standaard in je beauty routine

Het reinigen van je gezicht hoort echt thuis in je beauty routine. Gedurende de dag smeer je make-up op je gezicht, komt er vuil op je gezicht en hierbij dus ook bacteriën. Daarom is het (vooral ’s avonds) heel belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Maar het is hiervoor wel belangrijk om een goede facewash te gebruiken. Een die je huid sniet te vet maakt, maar ook niet uitdroogt. Dit kan een lange zoektocht zijn, maar hier helpen wij je natuurlijk heel graag bij.

Hoe vaak moet je je gezicht reinigen?

Dan is er nog de vraag hoe vaak je je gezicht eigenlijk moet reinigen. Doe je dit alleen ’s avonds, nadat je gezicht de hele dag vuil heeft gevangen. Of is het ook goed om je gezicht ’s ochtends te reinigen? Zoals we hierboven al beschreven is het vooral belangrijk om ’s avonds je gezicht te reinigen, omdat je gezicht het dan echt nodig heeft om even helemaal te herstellen. Maar ook ’s ochtends is het goed om je gezicht een flinke opfrisser te geven. Je was dan natuurlijk je nachtcrème eraf, maar ook de bacteriën die de hele nacht de kans hebben gekregen om is even lekker in jouw poriën te kruipen. Maar als je je gezicht met het ‘verkeerde’ product reinigt kan het zijn dat je huid heel erg uitdroogt, zeker als je dit twee keer per dag doet.

Waarmee reinig je je gezicht?

Het is belangrijk om je gezicht met een milde, niet te vette, maar ook niet te uitdrogende facewash te reinigen. Een betaalbaar voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld micellair reinigingswater van garnier. Garnier micellair voor de gevoelige huid is een 3-in-1 oplossing met een zachte, geurloze formule en is geschikt voor alle huidtypes. Micellair water is vrij van parabenen, vrij van alcohol en dermatologisch getest. Hierdoor is het geschikt voor elk huidtype.

Micellair water van Garnier

Het micellair water van Garnier bestaat voornamelijk uit water en legt de focus echt op natuurlijke ingrediënten. Daarom is dit zo’n fijne en zachte gezichtsreiniger. Wij vinden het heel belangrijk dat wat je op je gezicht smeert natuurlijk is en er niet teveel troep in zit, daarom vinden wij dit ook zo’n fijn product.

Schone gezichten week

Garnier vindt het belangrijk dat het gezicht wordt gereinigd en hier willen ze dan ook graag extra aandacht aan besteden. Daarom heeft Garnier de Schone Gezichten week in het leven geroepen. De Schone Gezichten week is een week waarin extra aandacht wordt besteed aan het schoonmaken van je gezicht. Een schoon gezicht zorgt namelijk ook voor minder oneffenheden en onderhuidse ontstekingen.

Reinig jij je gezicht ook regelmatig?

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten