De ene kantoorjungle is de andere niet. Zoveel beroepen, zoveel situaties, zoveel stijlen, zoveel keus (een uniform/bedrijfskleding mag dan saai zijn, je hoeft ’s morgens in ieder geval niet je kop te breken over wat aan te trekken). Welk beroep je ook hebt en hoe (in)formeel je ook voor de dag kunt komen, belangrijkst is dat je een stijl vindt die bij jou past en dat je er schoon en verzorgd uitziet.

 

Corporate kantoor


Was Nederland maar iets meer Manhattan. Daar veranderen de trottoirs rond acht uur ’s morgens in catwalks, met  vrouwen die snappen dat lange dagen achter glas niet leuker worden met de instelling ‘als het er van veraf maar netjes uitziet’. Wij kunnen dat toch ook? Vergeet die easy iron katoentjes, de kreukelkruisbroeken, het zwart/bruin/grijs. Niet helemaal Manhattan, maar draag op die zwarte pantalon dan een mooie zijden bloes. Combineer dat witte overhemd met een knettercoole rok, of een jasje dat nét even anders is. Kies, kortom, voor één stuk buiten je comfort zone. Een beetje catwalk op kantoor. Let wel: schoentjes met open tenen of slippertjes zijn hier not done. Essentials: een blazer, pantalon, rok, LBD, zijden bloesje, goed horloge, mooie tas en een paar killer pumps. Kies voor mooie stoffen en goede prints and shine!

 

Voor de klas


Sta je de hele dag je ziel en zaligheid in kinderhoofden te stoppen? Dan wil je natuurlijk een beetje easy in de kleren zitten: geen hakken, geen strakke jasjes of jurkjes. Maar je wilt ook niet inwisselbaar zijn met je leerlingen, want dat is zonde van je zwaarbevochten autoriteit. Kies daarom voor rijkere basics, die wel goed bij je leeftijd passen, maar net even wat doordachter zijn. Combineer een korte jumpsuit met een wollen vest en zwarte maillot. Een mooie top op een stoere jeans. Een chique harembroek met een T-shirt en printsjaal. Het resultaat is casual, comfortabel en cool. Zonder vale spijkerbroek en afgetrapte gympen.

 

Op de moderedactie

 

Eigenlijk is het simpel: als je in de mode wilt werken, is dat kennelijk je passie, en dan komt het hele principe neer op show them that you care. Hoe? Door sterke, uitvergrote kledingstukken te dragen die misschien iets duurder zijn, maar dat is oké: je hebt ervoor gespaard. Combineer die items met wat relaxtere dingen van de H&M en Zara, of goede vintage. Maak af met originele accessoires (je schoenen zijn de helft van je garderobe en ga nóóit voor nepleer) en het eindresultaat moet twee dingen vertellen: wie je bent, en dat je het snapt. Maar dat wist je al, toch?

 

Beauty

 

Houd het clean en simpel, dus zorg voor:

  • Verzorgde nagels (mooi gevijld en wellicht een (transparant) lakje).
  • Schone en goed geknipte haren (met natte haren aankomen op je werk is echt not done).
  • Een verzorgde huid (bezoek bij huidproblemen eens een diëtist, dermatoloog of schoonheidsspecialist).
  • Niet teveel make-up (met een beetje mascara, mooie wenkbrauwen en eventueel wat blusher en transparante lipgloss zit je altijd goed).

Tekst: Evelien Blom

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten