Wordt jouw huid in de winter ook altijd wat droger dan normaal? Of heb je misschien al een droge huid van jezelf? Dan kan deze zeker een oppepper gebruiken. Skin Food is mijn life safer in de winter, en het leuke is, we mogen een speciaal kerstpakket weggeven! Lees snel verder!

Ben jij ook zo’n koukleum? De winter staat voor kou en als je naar buiten gaat pak je je natuurlijk lekker warm in. Op het moment dat je thuis komt zet je de verwarming lekker hoog en neem je een grote kop thee om weer een beetje op te warmen. Maar wat doet dit eigenlijk allemaal met je huid?

Droge huid door koude en droge lucht

De koude lucht buiten zorgt er voor dat je huid droger is dan normaal, je moet meer gezichtscrème of olie gebruiken dan je normaal doet en misschien moet je gedurende de dag wel nog een extra keer smeren. Maar niet alleen de koude lucht buiten zorgt voor een droge huid, ook de verwarming die je binnen aan doet maakt je huid droger dan normaal. De verwarming trekt namelijk veel vocht uit de lucht en hierdoor wordt de lucht in huis droger. Minder vocht en een drogere lucht zorgen ervoor dat ook jouw huid minder vocht krijgt en daardoor dus droger wordt.

Tips tegen een droge huid

  1. Douche niet te heet
    Doordat je lang en heet doucht of in bad gaat, trekt het hete water al het vocht uit je lichaam. Lang en vaak douchen doet je huid niet veel goeds, en al helemaal niet als je dan ook nog eens de kraan lekker warm zet. Ik begrijp dat dit heel lekker is als je ‘s ochtends uit je koude bedje naar de badkamer rent, maar toch kan je het beter niet doen!
  2. Gebruik douchecrème of -olie in plaats van zeep
    Een ander punt om een droge huid te voorkomen is het gebruiken van douchecrème of –olie. Door zeep wordt de beschermlaag op de huid aangetast, deze beschermlaag zorgt ervoor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft. Kies in plaats van een zeep daarom voor een douchecrème of -olie (in ieder geval een product zonder SLES of SLS). Lekker zacht, ruikt vaak heerlijk en zorgt voor een gehydrateerde huid.
  3. Breng na het douchen gelijk een vette crème of olie aan
    Misschien wel het belangrijkste punt, verzorg je huid goed! Breng na het douchen gelijk een lekkere vette en verzorgende olie of crème aan op je huid. Zo zorg je ervoor dat deze genoeg voeding krijgt en de hele dag door gehydrateerd blijft. Hiermee voorkom je een droge en jeukende huid.
  4. Drink voldoende water om ook van binnenuit je vochtbalans op peil te houden.

Dé beste crème om de winter mee door te komen: Weleda Skin FoodSkin Food

Het product waar ik in de winter bij zweer is Weleda Skin Food. Weleda Skin Food houdt je huid gehydrateerd gedurende de dag. Het is een 100% natuurlijk product en hier wordt ik natuurlijk sowieso al heel blij van. Weleda Skin Food kan je overal voor gebruiken, als lipgloss of je mengt hem met je foundation of ogenschaduw voor een extra mooie glow. Maar ook voor droge handen of benen werkt het perfect!

Weleda Skin Food

Skin Food voedt alle plekjes op het lichaam die ruw en droog zijn. Van droge knieën en ellebogen, gesprongen lippen, schrale handen tot ruwe voeten en zelfs je gezicht. Voor jong en oud. Een ideaal product dus om overal en altijd bij de hand te hebben.

Hoe te gebruiken

Om je huid te verzorgen, breng je een kleine hoeveelheid aan op je huid en wrijf je dit zacht in tot de crème volledig is opgenomen. Om je make-up glans te geven, breng je de crème aan op je jukbeenderen of sleutelbeenderen voor een glanzend effect. Ook kan je hem mengen met je ogenschaduw of foundation voor een natuurlijke glow of gebruiken als lipgloss.

Nieuwe Skin Food lijn

Half januari wordt officieel de nieuwe Skin Food lijn gelanceerd en om dat te vieren morgen wij nu al een kerstpakket weggeven bestaande uit:

Skin Food classic 30 ml
Skin Food Light 30 ml
Skin Food Body Butter 150 ml
Skin Food Lip Balm 8 ml
Wil je kans maken op dit heerlijke pakket? Laat ons dan onder deze post weten waarom juist jij dit pakket moet winnen.

www.weleda.nl

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten