Ik ga met regelmaat naar de schoonheidsspecialist en een van de behandeling waarna je je altijd Knap” voelt is toch wel deze : De !QMS behandeling. Geen wonder dat veel bekende TV sterren deze behandeling doen voordat ze op TV verschijnen. Ik sprak Lindsay van der Looij          (eigenaresse KNAP institute ).  Zij legt uit wat deze schoonheidsbehandeling precies doet.  En ik mocht natuurlijk ook lekker deze behandeling zelf uitproberen.

 

Wat houdt de behandeling in?

De behandelingen van !QMS Medicosmetics zijn er op gericht om de huid van binnenuit weer ´op te vullen met collageen´ waardoor de huid zijn jeugdigheid herwint. De collageen behandelingen worden onderverdeeld in 3 verschillende fases. Er wordt altijd gestart met een fase 1 behandeling (vochtbalans en vetbalans in evenwicht brengen) en na 4 maanden kan er overgestapt worden op fase 2 (versteviging van de huid) en weer 4 maanden later op fase 3 (werken op perfectie zoals pigmentatie / fijne lijntjes). Deze fases hebben te maken met de intensiviteit van de behandelingen.

Wat is er zo bijzonder aan deze behandeling?

De eigenschap van collageen is vochtbinding. Vocht inbrengen via onze huid is onmogelijk maar onze huid bevat van nature wel vocht. Door het toedienen van collageen aan de huid gaat het collageen zich 300 keer binden met het vocht wat zich van nature bevindt in onze huid. Hierdoor krijgt de huid volume en zal deze er voller uitzien. Daarnaast gaat !QMS echt een stapje verder dan alleen het verjongen van de huid want ook de huidveroudering zal worden vertraagd. Hiervoor worden werkstoffen gebruikt waar de huid een tekort aan heeft en welke het zelf niet meer kan aanmaken. De anti-aging werking is zo sterk dat verslapt huidweefsel in slechts enkele weken zijn vroegere stevigheid terugwint, rimpels verzachten en de vale teint van een verouderde huid terug omslaat in een frisse jonge uitstraling.

Wat is filosofie van !QMS? 

Het merk is ontwikkeld door de Duitse plastisch chirurg Dr. Med. Erich Schulte. Zijn specialisatie in reconstructieve plastische chirurgie voor mond-, kaak- en gezichtsletsels bracht hem in contact met de zwaarst gewonde slachtoffers van ongevallen. Met de meest gecompliceerde operaties slaagde Dr. Med. Schulte er echter keer op keer in om de letsels van zijn patiënten te helpen. De complexiteit van de huid maakte het echter vaak onmogelijk om ook deze schade te herstellen. Vanuit hier is hij uitgebreide onderzoeken gestart. Al snel begreep hij dat het collageen, het belangrijkste eiwitbestanddeel ervan, de sleutel bevatte tot de gezondheid en het herstel van de kostbare bovenlaag die ons lichaam beschermt. Talloze doorbraken in zijn onderzoek naar het, vanuit de diepte, regenereren van de huid, maakten wereldwijd furore. Vanuit hier is het merk geboren.

´when you look good, you feel good´ is de filosofie van Dr. Schulte. Het skincare systeem is gericht op het lange termijn effect. Huidverzorging is belangrijk op iedere leeftijd en de huid moet optimaal verzorgd worden, want het is tenslotte ons grootste orgaan. 

Hoe vaak moet je het doen voor een goed resultaat?

Iedere fase duurt 120 dagen waarbij je maandelijks een behandeling in de salon ondergaat en dan bij voorkeur in combinatie met de producten voor thuis. Met name de classic set is enorm krachtig waarbij je de huid dagelijks verzorgd met een exfoliant, een dag collageen en een nacht collageen. Al na 1 maand zul je een gladder huidreliëf ervaren en na 2 maanden zullen de eerste lijntjes vervagen. Na ongeveer 3 tot 4 maanden zijn de poriën fijner en rimpels minder zichtbaar. Na een jaar is je huid in absolute topconditie. Nadat alle fasen zijn doorlopen adviseer ik altijd om het resultaat 1 keer maand bij te houden. En daarnaast is het gewoon een heerlijke behandeling, waarbij je je huid maandelijks goed onderhoudt. 

Ik zie vaak BN’ers bij jou, wie doen deze behandelingen? 

Per toeval zijn een aantal bekende dames zoals Wendy van Dijk, Chantal Janzen bij mij terecht gekomen en allen gelukkig naar tevredenheid. Heel leuk natuurlijk om deze prachtige dames als klant te mogen hebben.  En als mijn schema het toe laat behandel ik hen soms zelf omdat ik een goede band met de dames heb en ook omdat ik het natuurlijk nog steeds prettig vind om zelf te behandelen. Toch leuk als je ze die avond op TV ziet en je ziet hun huid stralen.

 

Tekst Vivian Reijs en Lindsay van der Looij.

Meer info; https://www.knapinstitute.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten