In de media zien we de ene witte rij tanden na de andere voorbij komen. Het resultaat? Wij willen het allemaal ook! Maar in werkelijkheid heeft niet iedereen van nature zo’n witte rij tanden. Er zijn inmiddels een hoop middeltjes die beweren dat ze je tanden weer witter maken. Volgens de laatste trend zou je je tanden moeten poesten met actieve kool. Werkt dit zwarte goedje echt?

Hoe verkleuren je tanden?

Eerst nog even terug naar de basis. Want hoe komt het dat je tanden verkleuren?
Tanden verliezen door de tijd heen vaak hun glans en worden geel of vertonen vlekken. Dat proces verloopt bij iedereen weer anders. Daarom heeft de een er meer last van dan de ander. Daarnaast zijn er ook nog een aantal omgevingsfactoren die invloed hebben op het verkleuren van je tanden. We zetten de belangrijkste factoren even voor je op een rij:

  • Genen: het is deels genetisch bepaald in hoeverre je tanden verkleuren
  • Voeding: bepaalde dranken (koffie, thee, wijn) en zure voedingsmiddelen tasten je glazuur aan en de kleur van je tanden aan. Tip: consumeer het met mate
  • Roken: Teer in sigarettenrook laat een bruine aanslag op je tanden achter.
  • Leeftijd: Gele tanden ontstaan vaak naarmate je ouder wordt. Hier kun je helaas vrij weinig aan doen.
  • Tandplak: Na elke maaltijd vormt er zich tandplak op je tanden. Wanneer dit verkalkt wordt het tandsteen. Tandsteen is niet alleen een bedreiging voor de gezondheid van je tanden en tandvlees maar zorgt ook voor dat je tanden er grijzig uit gaan zien. Goed poetsen kan een hoop schelen!

Je tanden laten bleken

De afgelopen jaren is het steeds normaler geworden om je tanden te bleken. Vroeger kon dat alleen bij de tandarts maar tegenwoordig kun je ook bleekmiddelen kopen voor thuisgebruik. De concentraties van deze ‘doe-het-zelf producten’ zijn vaak lager waardoor de werkzaamheid wat minder is. Meestal wordt alsnog aangeraden om te bleken onder toezicht van een tandarts om de gezondheid van je tanden onder controle te houden.

Alternatieven voor wittere tanden?

Aan het bleken van je tanden hangt (helaas) wel een behoorlijk prijskaartje. Daarom verschijnen er steeds meer goedkopere alternatieven zoals bleekstrips, bleekpennen en speciale tandpasta’s. Echter bevatten de meeste van deze producten discutabele ingrediënten zoals fluoride, SLS (sodium-lauryl-sulfaat), glycerine of schuimers. En tandpasta’s met whitening tasten daarom vaak je glazuur ook.

Volgens de laatste trend kun je daarom beter je tanden poesten met actieve kool. Het grote voordeel (althans, dat vinden wij) is dat het hier om een natuurlijk bleekmiddel gaat. Maar de vraag is natuurlijk: werk dit echt?

Actieve kool

De zwarte tandpasta dankt zijn kleur aan actieve kool, oftewel verkoold materiaal van planten. In de medische wereld wordt (actieve) kool al tientallen jaren gebruikt om vergiftiging in het maagdarmkanaal tegen te gaan. Het wordt vooral vaak toegepast bij een overdosis medicijnen. Actieve kool kan de actieve stoffen van medicijnen aan zich binden en onwerkzaam maken. En actieve kool blijkt dus multi-inzetbaar, ook voor je gebit. Het trekt onzuiverheden aan en bleekt en polijst je gebit op een natuurlijk manier.

Werk het echt??

Zowel apothekers en vele gebruikersreviews zijn positief over het effect van poetsen met zwarte kool. Een bijkomend voordeel is dat het ook toxines, bacteriën en een slechte adem kan tegen gaan. Het vinden van de juiste zwarte tandpasta is nog wel even een zoektocht. Vaak bevat zogenaamde ‘natuurlijke’ tandpasta met actieve kool toch weer rare chemicaliën (zoals phenoxyethanol, kaliumsorbaat en natriumbenzoaat). Uiteindelijk hebben we toch een 100 % natuurlijke tandpasta gevonden op basis van biologische kokosolie, actieve kool, stevia en pepermunt (én fluoridevrij).

KORTING!!

We hebben zelf de proef op de som genomen en we zijn best wel verrast over het resultaat. Hoewel het natuurlijk niet direct een spierwit resultaat oplevert, zien we na een tijdje wel degelijk verschil! Omdat het echt werkt zou het natuurlijk leuk zijn als je de tandpasta zelf ook eens kunt proberen. Om het nog leuker te maken mogen we je 10% korting geven om het extra voordelig uit te proberen. Smile! Gebruik de code viv123. De code is geldig tot 1 maart!

De korting geldt zowel op de actieve kool tandpasta (My Magic Mud) als op de actieve kool tandpoeder (My Magic Mud Toothpowder). Wanneer je de linkjes volgt dan vind je ook een korte gebruiksaanwijzing. Wel zo handig voor de eerste keer 😉

Bron: aHealthylife.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten