Het is een grote ergernis onder vele vrouwen: een gele gloed van je (gekleurde) blonde of grijze haren. Er zijn een hoop middeltjes die beweren dat ze kleurvervaging tegen gaan. Zelf heb ik al verschillende dingen geprobeerd maar helaas vaak zonder veel succes. Toch is er één product dat mij positief heeft verrast. Het is de zilvershampoo van Schwarzkopf.

Hoe werkt het precies?

De zilvershampoo is niet alleen te gebruiken bij blond haar, maar ook geschikt wanneer je (natuurlijk) grijs haar hebt. Hoe werkt het dan precies?

Blond haar

Na het kleuren van je haar kan het gebeuren dat het resultaat te geel of oranje is geworden. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan een te korte inwerktijd of dat er te weinig product is gebruikt. Om bij licht vergeeld haar de ongewenste gele gloed weg te werken, kan zilvershampoo helpen. Dit gebeurt door de gele gloed te matteren of de gele kleur van het haar met het blauw pigment van de shampoo te neutraliseren.

Maar ook in een omgeving waarin veel gerookt wordt of veel keukendampen hangen, kan zilvershampoo een oplossing bieden om een gele gloed uit het haar weg te werken.

Grijs haar

Als je ouder wordt, verandert je haarkleur. De overgang van gekleurd naar grijs haar tot wit haar verloopt stapsgewijs. Heb je eenmaal grijze haren, dan zit hier nog maar weinig of geen pigment in. Dit komt doordat er in de haarwortel minder of geen melanine wordt aangemaakt. Hierdoor groeien de nieuwe haren uit met minder pigment of zonder pigment (volledig vergrijsd of wit haar). Of je grijs wordt en wanneer je grijs wordt is individueel verschillend en hangt af van leeftijd, genetische factoren, levenswijze, enzovoorts!

Grijs haar heeft een andere structuur dan gewoon haar. Vaak zijn de haren wat stugger en steviger en soms zit er een gele gloed overheen. Ook grijze haren met een gele gloed kan je behandelen met een zilvershampoo, zoals bijvoorbeeld dus de Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo. Het geeft je haren weer een stralende grijze glans.

De oplossing voor een gele gloed

Ik heb de shampoo eigenlijk altijd in huis. Ik gebruik het niet dagelijks hoor. Maar wanneer ik een gele gloed in mijn haar opmerk, dan was ik het meteen even met Reflex-Silver Shampoo van Schwarzkopf. Laat je vooral niet afschrikken door de kleur (blauw/paars!). Dat vond ik zelf de eerste keer ook wel even spannend… 😉 Maar nu weet ik dat het een blauwpigment is dat de gele gloed in je haar neutraliseert. Dat pigment geeft je haren weer een stralende glans. De geur is gelukkig verder neutraal. Ik vind dat je al snel ziet dat het gelige eraf is. Wel adviseer ik om het een aantal keer te gebruiken, dan wordt het resultaat nóg mooier! Wat mij betreft biedt de Reflex-Silver Shampoo de oplossing voor het probleem van een gele gloed en maakt het je haren weer levendiger.

Extra tips voor gebruik

Laat de shampoo ca. 2-3 minuten inwerken en spoel daarna de shampoo goed uit. Zodra de gele gloed is verdwenen, kun je het best overschakelen naar een andere Schwarzkopf Shampoo dan een zilvershampoo om een blauwe doorslag in het haar te voorkomen. Een zilvershampoo bevat een directe kleurstof waardoor het is aan te raden om contact met kleding en absorberende materialen te voorkomen.

Testers gezocht

En dan misschien nog wel het leukste nieuws van allemaal: namens Schwarzkopf mogen wij een aantal lezeressen vragen om de Reflex-Silver Shampoo te testen. Hoe leuk is dat! Dus heb jij blond of natuurlijk grijs haar? En heb je last van een gele gloed of dof grijs haar? Meld je aan via deze link en wie weet word jij uitgekozen om de shampoo te proberen.

Je kunt dan maar liefst een jaar lang Silver-Relfex Shampoo én een Schwarzkopf pakket winnen! Als bloginsider deel jij vervolgens (als een echte blogger!) de voortgang van het testen op sociale media. De beste resultaten zullen wij bovendien ook nogmaals hier op Vivonline.nl plaatsen. Doe jij mee?

#vivonline#collab

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten