De leukste én lekkerste plekjes in Parijs

Parijs is natuurlijk fantastisch om te shoppen. Maar de leukste plekjes om echt even helemaal tot rust te komen en te genieten van de Franse finesse doe je hier.

Vers van de markt

In Parijs op Boulevard Raspail vind je de beste outdoor Food Market van Parijs; Le Marché Raspail. Hier kun je heerlijke verse producten halen uit de Franse streken, maar ook eten van overal ter wereld. Het grootste deel is biologisch en op zondag is hier een speciale biologische markt. Veel celebrities zijn hier gespot, terwijl zij hun sapjes vers persen en hun biologische eten kopen. Net iets buiten het marktje kun je genieten van een verse lunch met typische Franse ingrediënten.

Lekker ontbijtje

Wil je in Frankrijk genieten van een romige café au lait en een lekker ontbijt, maar wel glutenvrij eten? Dat kan! Glutenvrije gerechten als croissantjes, taartjes, heerlijke sandwiches of rijke salades vind je bij mijn favoriete Cafés; Helmut New Cake & voor de echte patisserie creaties – met ook veel lactosevrije lekkernijen – Café NoGlu.

Lunch time!

Een fantastische straat in Parijs met de leukste en lekkerste tentjes is Vielle du Temple in de wijk Le Marais. Vooral de zijstraatjes zijn de moeite waard om een kijkje te nemen.  In Northern Marais zit een echte aanrader: Café Pinson. Volledig vegetarisch restaurant met verse gerechten om je vingers bij af te likken. Ze staan voor vitaliteit en schenken hun café au lait met amandelmelk en maken hun heerlijke kokoscakes glutenvrij.

Must see

Een echte aanrader in Marais Nord, het leukste gedeelte van Parijs, is La Mary Celeste. Hier vind je de Franse verse lekkernijen, maar in een New Yorkse hippe en frisse stijl. Er worden raw juice sappen vers gemaakt in de raw bar en de beste Franse wijnen geschonken. Het menu verschilt dagelijks, want ze gaan voor vers en het aanbod van het seizoen. Smaak boven hoeveelheid krijgt van hen de voorkeur. En alles met mate.

De bio-supermarkt

Heb je deze zomer een pittoresk huisje of een gezellige camping geboekt in dit prachtige land en wil je graag biologisch en vers boodschappen doen? Biocoop en Naturalia zijn biologische supermarktketens in Frankrijk. Biocoop heeft inmiddels 300 vestigingen door heel Frankrijk en biedt een scala aan biologisch en fair trade producten evenals eco-vriendelijke cosmetica.

Met deze tips geniet jij ook in Frankrijk van gezonde, maar échte Franse plekjes. Amusez-vous!

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten